Maartje & Wout

MaartjeWoutMetWatermerk

Vorig weekend waren Maartje en Wout bij mij in de studio, neefje en nichtje van elkaar. Voor de verjaardag van oma zouden ze samen op de foto en dat deden ze echt super goed! Maartje vond vanaf het begin het houten sleetje al helemaal super. Ze had hem zelf al ontdekt en kwam er al meer aan lopen. Best zwaar ding, maar dat lukte haar wel. Wout kon nog niet helemaal zelfstandig los zitten, maar met wat hulp van zijn grote nichtje ging dat prima. Ook hebben we nog wat winterse foto’s met jas aan en muts op gemaakt. Ook die waren erg leuk, ik kon moeilijk kiezen, maar uiteindelijk deze foto’s in de collage gedaan. Er staat nog 1 foto bij de losse foto’s, tabblad “Kinderen”. Ik ben benieuwd wat de trotse oma van de foto’s vind :).

Groetjes Geke
Comments

Fotoalbum

AlbumsMetWatermerk

Ook is het mogelijk bij de uitgebreide fotoshoots een professioneel fotoalbum te bestellen, met daarin de foto’s. Laatst heb ik al 3 mooie mini-albums van 15x15 cm mogen afleveren. De afdrukkwaliteit is erg mooi en de boeken zijn met de hand gemaakt. De omslag is in allerlei kleuren linnen of kunstleer te krijgen. Deze kleinere albums zijn op het moment ongeveer 40 euro per stuk. Ook grotere albums zijn natuurlijk mogelijk. Mocht je een album van je fotoshoot willen bestellen, dan kun je altijd contact met mij opnemen voor verdere informatie, prijzen en mogelijkheden.
Comments

Foto op Hout

FotoOpHoutMetWatermerk

Het is nu ook mogelijk om een foto van je fotoshoot af te laten drukken op hout. Door een whitewash laag onder de foto komen de kleuren mooi uit en de structuur van het hout blijft zichtbaar, dus het heeft een mooie stoere uitstraling. Een afdruk van 40x60 cm is ongeveer 80 euro. Voor meer info mag je me natuurlijk altijd een berichtje sturen.
Comments

Idske & Dyrtzen

IdskeDyrtzenMetWatermerk

Alweer ruim een maandje geleden heb ik in de studio wat zwangerschapsfoto’s gemaakt voor Idske, stralende zwangere mama. Ze was al redelijk aan het eind van de zwangerschap, volgens mij rond 37 weken. Dyrtzen van bijna anderhalf was ook mee, dus ook even gezellig samen met mama op de foto. De houten slee voor de kerst-fotosessies was ook net binnen. Dus deze kon Dyrtzen ook meteen even uittesten, ze staat zo mooi stralend op de slee :). Inmiddels is haar kleine zusje er en gaat gelukkig alles goed. Geniet van jullie mooie gezinnetje!

Liefs Geke
Comments

Newborn Fardau

FardauMetWatermerk

Vorige week vrijdag 21 november was het dan zo ver... Op pad naar de winnares van de newborn fotoreportage. En alweer zo’n mooi klein meisje. Marieke had al aangegeven paars een erg mooie kleur te vinden, dus wat verschillende kleurencombinaties meegenomen. Boven was het goed op temperatuur, lekker warm dus ;) en het zonnetje scheen zelf, dus ook genoeg licht. Fardau heeft heerlijk liggen slapen en zelfs een paar keer een lachje laten zien. Op een gegeven moment had ze toch wat honger, dus nog een voeding gehad. Daarna was ze klaarwakker en vond ze alles wat om haar heen gebeurde erg interessant. Nog even op de beanbag met achtergrond een paar fotootjes gemaakt en een paar met haar grote broer, want die was inmiddels thuis uit school. Ook de foto’s met haar broer zijn erg leuk geworden, maar bij deze toch een paarse collage, omdat die kleur er zo mooi uitkwam, de foto met broer komt mogelijk binnenkort bij de losse newbornfoto’s in het mapje... Marieke, heel veel geluk toegewenst met jullie mooie gezinnetje en heel veel plezier met de foto’s!!

Groetjes Geke
Comments

Newborn Nikki

NikkiMetWatermerk

Hier is de mooie kleine Nikki dan! Een maandje terug gefotografeerd toen ze nog in de buik zat en nu buiten de buik :). En wat een mooi meisje weer... Eerst wat spulletjes klaargezet, de kamer was mooi op temperatuur, bijna 26 graden. Nikki lag nog in haar bedje, daarna heeft ze nog een voeding gekregen en was ze klaarwakker. Al eerder was ze een keer 2 uur achter elkaar wakker geweest en dat is best lang voor een baby van een weekje oud. Ze was verder niet onrustig, maar lag mooi om zich heen te kijken. Eerst hebben we wat foto’s in de houten schaal gemaakt, waaronder de bovenste foto hier. Ze was wakker, dus de winkeldoekjes bleven niet heel lang zitten ;). Toen de grote zussen van Nikki uit school waren, zijn de drie zussen ook samen op de foto geweest. Nikki vond het zo heerlijk om bij haar grote zus op de buik te liggen, ze werd daar zo rustig van en viel heerlijk in slaap. Papa hielp Nikki haar hoofdje te ondersteunen voor de zekerheid, maar die is op de foto niet meer terug te vinden. Tot slot nog een paar foto’s in het wit gemaakt, ze lag heerlijk ontspannen, echt een klein fotomodelletje :). Tot snel, want de komen met onze meiden nog op kraamvisite...

Liefs Geke
Comments

Nynke

NynkeMetWatermerk

Hier dan nog een collage van Nynke, het naamgenoot van mijn jongste dochter. Op zondag 2 november zijn we gezellig met z’n allen naar het Rijsterbos geweest en hebben daar ondertussen foto’s gemaakt in de mooie herfstkleuren. Het Rijsterbos is echt een geweldig mooi bos, met veel grote oude bomen. Nynke vond het ook erg leuk allemaal, met blaadjes en stokjes spelen. Inmiddels zijn de kleuren in het bos alweer heel anders, nu gaat het alweer richting de winter. Ook dit kan natuurlijk mooi zijn, heerlijk dik ingepakt in de winterse kleuren. Elk seizoen heeft zijn charme, maar ik kijk eigenlijk alweer uit naar de herfst volgend jaar :)... En Nynke was ook echt een supermodelletje!!
Comments

Mini Herfstsessie Fam Talsma

TalsmaMetWatermerk

Om de foto’s van de herfstsessies compleet te maken, hier dan de laatste die jullie nog tegoed hadden :). En dan toch nog maar even een klein blogje over deze fotoshoot. Het weer in het bos was om 16.30 uur nog steeds geweldig, hoewel de zon wel al wat lager stond, waardoor het pad tussen de bomen al iets donkerder werd dan bij de eerdere fotoshoots. Eerst wat foto’s op het kratje met de ballonnen gemaakt, helemaal top, Julia en Esmee vonden het erg leuk, al echte fotomodelletjes in de dop. Vervolgens het leuke idee om hand-in-hand samen over het bospad te rennen. Dat ging niet helemaal goed, Esmee kon de al wat oudere Julia niet helemaal bijhouden en viel. Vervolgens beide dames van slag, maar gelukkig waren ze na een tijdje van de schrik bekomen en hebben we toch nog veel leuke foto’s kunnen maken. Omdat het een cadeau voor de opa’s en oma’s was, konden de foto’s nog niet eerder online. Inmiddels zijn de fotoalbums en afdrukken op hout gegeven... Deze kunnen ook via mij besteld worden, binnenkort plaats ik hier ook een blogje over online. Veel plezier met jullie foto’s!

Liefs Geke
Comments

Herfst Minisessies

HerfstSessies2014MetWatermerk

Hier dan een kleine greep uit de foto’s gemaakt tijdens de herfst mini-fotoshoots van 17 oktober. Wat hebben we een mazzel gehad met het weer. Helaas was er 1 afmelding die middag, door ziekte, waardoor ik een half uurtje later richting het Kuinderbos vertrokken ben. Onderweg in de auto nog een bui gehad, maar eenmaal in het bos was het gelukkig droog en bleef het ook droog. De zon kwam er zelfs bij, dus beter kon niet. De enige kleine tegenvaller was dat de parkeerplaats bij het bos opnieuw bestraat werd, waardoor het af en toe wat lawaaiig was. Gelukkig zijn de fotosessies allemaal goed geslaagd... De laatste sessie plaats ik later, omdat dit nog een verrassing is voor familie. Ik vond het ook erg leuk om een keer een fotoshoot op deze manier te organiseren, is ook veel praktischer dan voor 4 fotoshoots steeds heen en weer te rijden. Dus al met al zeker voor herhaling vatbaar. Ik denk erover om in het voorjaar iets soortgelijks in de tulpenvelden te organiseren, natuurlijk volgende herfst weer en mogelijk kerst volgend jaar. Zijn daar liefhebbers voor? Of heb je andere leuke ideeën, ik hoor het graag... Groetjes Geke
Comments

Earlybirds Fotografie: Jazzlynn

CollageJazzlynn

Zondagochtend 12 oktober ben ik s'ochtends om 9 uur bij Jazzlynn geweest om een Earlybirds reportage voor haar te maken. Dus 8 uur de auto in onderweg naar Harderwijk, was een supermooi ritje. Opkomende zon, mist over de weilanden. Dus de dag begon al super!

Toen kennis gemaakt met Jazzlynn en haar moeder. Jazzlynn is 21 september geboren na een zwangerschap van 32 weken, ze woog toen al ruim 2 kilo, dus een flinke meid voor deze zwangerschapsduur. De bevalling was op gang gekomen, nadat de vliezen spontaan waren gebroken. Vooralsnog is hier geen duidelijke reden voor gevonden. Inmiddels is ze 3 weken verder en mag ze de dag na de reportage al naar huis, dus het is een erg sterk meisje! Ze drinkt de gekolfde melk goed, hoewel het haar toch nog best veel energie kost. 

Tijdens de reportage is Jazzlynn in bad geweest, dat vond ze heerlijk, ze was helemaal ontspannen. Toen ze daar uit was, vond ze zelf dat het echt tijd was voor eten. Dus flesje zo goed als leeggedronken. Daarna door de verpleegster haar lengte en hoofdomtrek opgemeten, vervolgens weer lekker haar bedje in. 

Lieve Joyce, heel veel geluk met jullie mooie meisje en thuis genieten van jullie gezinnetje. Dat geldt natuurlijk ook voor haar vader Johan en Jazzlynn's halfzusje, met wie ik geen kennis heb gemaakt. 

Liefs Geke
Comments

Familie & Zwangerschapsfotoshoot

DavidsMetWatermerk

Alweer bijna twee weekjes geleden heb ik in de studio foto’s gemaakt van de familie Davids. Karin was toen al 36 weken zwanger van hun derde meisje en het leek ze leuk een mooie herinnering voor later te hebben. Dus we hebben allerlei verschillende foto’s gemaakt, van de hele familie, van de meiden en een paar van papa en mama samen. Hier een collage met wat fotootjes van die dag en wat een mooie meiden hebben jullie, ik ben benieuwd naar de derde :).

Karin, heel veel succes met de laatste loodjes… Liefs Geke
Comments

Newborn Elin

NewbornElinMetWatermerk

En dan is het nog de beurt aan het blogje voor Elin. Alweer anderhalve week geleden op vrijdagmiddag ben ik bij haar geweest om foto’s te maken. Ze was die vrijdag een week eerder geboren, dus inmiddels was het alweer haar achtste dag. Maar doordat ze nog een paar dagen in het ziekenhuis onder controle moest blijven, was ze net een paar daagjes thuis. Elin sliep altijd best veel, maar vandaag was dat net even een dagje anders en wilde ze graag zien wat er allemaal om haar heen gebeurde. We hebben wat fotootjes gemaakt op het fluffy ondergrondje, ze vond het allemaal wel prima. Daarna nog een paar fotootjes met de gebreide kabeldeken, hierboven de bovenste foto. Hoewel het op de foto lijkt alsof ze slaapt, was dit niet zo. Maar toen vond Elin het ook wel goed zo. Het heeft toch wel weer wat mooie foto’s opgeleverd, wat een plaatje ook weer :)!! Heel veel geluk met jullie mooie meisje…
Comments

Newborn Zofia

NewbornZofiaMetWatermerk

En hier is dan het blogje van de kleine Zofia. Een paar weken eerder waren Niels en Edmy al bij mij in de studio geweest voor een zwangerschapsreportage. Zofia diende zicht iets eerder aan dan verwacht, zelfs al voor de geplande keizersnede, maar gelukkig is alles goed verlopen en herstelde Edmy ook snel. Tussen alle afspraken door, is het gelukkig gelukt om al redelijk snel een afspraak te maken, want er was ook nog een fotootje nodig voor op de geboortekaart.

Het was die zondag mooi zonnig en ook binnen lekker warm, dus eerst spulletjes en achtergrond klaargezet. Zofia was die middag erg onrustig, na wat voeding is het gelukkig gelukt om wat foto’s te maken, maar ze is de hele tijd wakker geweest en wilde niks missen van alles wat er om haar heen gebeurde. Tijdens het maken van de foto’s heb ik wat assistentie gehad van Edmy’s schoonzus, super handig :). Tot slot ook nog wat foto’s met de trotse ouders gemaakt en omdat het geboortekaartje zo mooi was, heb ik deze in mijn collage geplaatst in plaats van de originele foto. Heel veel geluk met jullie mooie gezinnetje!
Comments

Zwangerschapsfotoshoot Marieke

ZwangerMariekeMetWatermerk

In de drukte van twee weken geleden heb ik ook nog zwangerschapsfoto’s voor Marieke gemaakt. Zij was via haar zus Janneke bij mij gekomen. Janneke was ook gezellig mee om te assisteren tijdens het maken van de foto’s. We hebben een allerlei verschillende foto’s gemaakt, zoals hierboven te zien is met ooievaar, dat was nog wel even balanceren op de buik, met gekleurde lintjes en tot slot ook nog even met oogpotlood getekend. Ze hadden destijds bij het vertellen dat ze zwanger was een taart met een ‚loading’-balkje… Ik had het idee al eerder gezien, maar erg leuk om een keer te proberen en is ook weer net even wat anders :)…

Lieve Marieke, heel erg veel succes met de laatste loodjes, en geniet straks van jullie kleine jongetje of meisje… (Jeroen natuurlijk ook!) Spannend allemaal...
Comments

Newborn Maud

NewbornMaudMetWatermerk

Alweer ruim een week geleden ben ik bij Maud en haar trotse ouders langgewenst om foto’s te maken. Maud was inmiddels al 11 dagen oud en groeide goed. Het was in huis goed op temperatuur voor de foto’s en boven was een kamertje met redelijk wat ruimte en een groot raam. Daar heb ik de achtergrond en wat andere spulletjes klaargezet. Eerst hebben we een paar fotootjes in een houten schaal gemaakt, maar Maud was nog wat onrustig. Ze leek wat hongerig, dus heeft ze nog een extra voeding gehad. Daardoor werd ze rustig en hebben we wat foto’s met de grijze achtergrond gemaakt, waaronder de bovenste foto hier. Wat een plaatje!! Ook natuurlijk wat foto’s van de voetjes, handjes etc. Omdat ze zo mooi rustig was, is dat handig om dat ook meteen te doen.

Na een tijdje was ze weer wakker, toen wat foto’s met haar trotse ouders gemaakt. Ze hadden zelf ook nog wat leuke ideeën, die ook technisch mogelijk waren en wat mij ook erg leuk leek om een keer op die manier te fotograferen. Hier dus een kleine selectie van het resultaat van de newbornshoot...
Comments

Zwangerschapsfotoshoot Sylvia

SylviaMetWatermerk

Via via was Sylvia bij mij terecht gekomen en heeft mij al mooi op tijd in de zwangerschap benaderd, of ik foto’s zou willen maken als ze wat verder was in de zwangerschap. Ook mooi op tijd al een afspraak voor de foto’s gemaakt, maar door wat verbouwingsdingetjes werd het heel lastig voor haar partner om erbij te kunnen zijn, dus uiteindelijk hebben we de foto’s verplaatst naar een donderdagavond. Mooi dat dat zo toch nog gelukt is allemaal want, helemaal als je heel graag wat foto’s samen wilt hebben… Voor de foto’s had de kapster Sylvia’s haar nog mooi ingevlochten, dat zag er erg mooi uit.

Nog heel erg veel succes komende weekjes, moment dat jullie je jongetje of meisje in jullie armen hebben, komt steeds dichter bij. En als alles voorspoedig verloopt, hoop ik dan weer bij jullie langs te komen om jullie babytje te fotograferen natuurlijk :)… Liefs Geke
Comments

Earlybirds Fotografie: Liv

CollageLiv550
Vrijdag 5 september ben ik naar Almere gegaan, om in het Flevoziekenhuis de mooie, kleine en vooral sterke Liv te fotograferen, samen met haar trotse ouders. De moeder van Liv was twee weken voor de geboorte al in het AMC opgenomen met pre eclampsie. Door de steeds mindere toevoer van voedingsstoffen via de navelstreng wilde Liv na een zwangerschap van 26 weken en 5 dagen al ter wereld komen. Ze woog toen maar 665 gram. Na een aantal weken in het AMC is ze overgeplaatst naar het ziekenhuis in Almere

De week voor de reportage mocht de CPAP eraf en heeft Liv alleen nog een snorretje. Ook mocht ze in deze week uit de couveuse, in een iets opener bedje. Inmiddels is ze de 3 pond al gepasseerd. Dus ze gaat steeds een stukje vooruit en komt daarmee ook steeds een stukje dichter bij het moment dat ze met haar papa en mama mee naar huis mag en kennis kan maken met haar grote zus van 2 jaar. Doordat ze nog geen waterpokken heeft gehad, heeft zij haar kleine zusje nog niet in het echt kunnen zien. Naar verwachting moet Liv nog ongeveer 7 weken in het ziekenhuis blijven.

Stephan en Debbie, heel veel sterkte komende tijd. Het is een heftige tijd waar jullie doorheen gaan, veel tijd in het ziekenhuis, zelf herstellen, nog een meisje thuis die ook wat aandacht nodig heeft. Ik hoop dat jullie over een aantal weken thuis van jullie twee meiden kunnen gaan genieten…

Liefs Geke

Comments

Zwangerschapsfotoshoot Edmy

CollageEdmyMetWatermerk

En hier dan de collage van de andere fotoshoot van vorige week vrijdag! Het was nog mooi gelukt de afspraak op een tijdstip te plannen, dat de aanstaande papa er ook bij kon zijn. Inmiddels was Edmy al ruim 35 weken zwanger. Ze had haar haar mooi opgestoken en een erg mooie zwangerschapsjurk aan, die heel mooi uitkwam op de foto’s en ook vooral op de silhouettefoto’s. Daardoor werden die toch net even weer anders... Ook bij de foto’s van de buik, kon de jurk boven haar buik gestrikt worden, wat weer een leuk effect gaf door de lichtval op de strik en daardoor ook net even anders.

Heel erg veel succes met de laatste loodjes en voor straks veel geluk en gezondheid toegewenst.
Comments

Gezinsfotoshoot Kuinderbos

FamKeetmanMetWatermerk

Kortgeleden kreeg ik een mailtje van David, of ik voor de verjaardag van zijn vriendin foto’s wilde maken van hun gezinnetje. Het leek ze leuk om wat foto’s te hebben, waar ze met z’n drieën op staan. Het maakte verder niet uit.. studio, buiten of wat voor lokatie buiten, dus dat kon ik zelf bedenken.

Het natuurgebied hier vlakbij bij de Rotterdamse hoek heb ik eerst nog even bekeken, maar is nog behoorlijk open. Ze hebben daar laatst net alles gemaaid, dus dat leek nog niet ideaal. Vrijdag begin van de middag heb ik nog even een rondje gereden en een mooi plekje in het Kuinderbos gevonden. Daar hebben we uiteindelijk afgesproken.

Lisa van 2,5 had vrijdag niet helemaal haar dag, dat kan natuurlijk altijd gebeuren en tussen de 1,5 en 3 kan ook een lastige leeftijd zijn. Maar gelukkig is het aan de foto’s niet af te zien :)... Het voordeel van buiten ten opzichte van studio is dat je veel meer ruimte hebt en kinderen makkelijker nog even kunnen spelen of rennen. In de studio zijn de mogelijkheden wat dat betreft iets beperkter. Maar buiten ben je natuurlijk altijd wat afhankelijk van het weer, gelukkig werkte dat deze vrijdagmiddag prima mee!!
Comments

Max & Emma

MaxEmmaMetWatermerk

Afgelopen zaterdag waren Max en Emma bij mij in de studio voor wat foto’s voor de eerste verjaardag van Max en natuurlijk ook wat mooie foto’s met zijn grote zus samen. Net voor we gingen beginnen was het wel even schrikken. Helemaal geen onweer gehoord, het regende buiten wel een beetje. Maar ineens een hele harde klap... Alles werkte gelukkig nog, Emma vond het even niet zo leuk, maar gelukkig ging het snel weer goed en hebben we toch nog een hele serie foto’s gemaakt. Hier in de collage een kleine selectie van de foto’s.

Wat een lieve, vrolijke kindjes Wilma!! Heel erg veel plezier met de foto’s en voor in september natuurlijk een hele leuke 1ste verjaardag toegewenst :)..
Comments

Newborn Tess

NewbornTessMetWatermerk

Na de foto’s in de buik, zijn hier dan ook de foto’s van Tess uit de buik :)... Op de dinsdag voor mijn vakantie ben ik samen met mijn oud-collega afgereisd naar haar dochter, schoonzoon en kleinkinderen. Inmiddels was Tess alweer 12 dagen oud. Haar grote broer Noah was er in het begin ook nog even bij, maar had geen zin om op de foto te gaan en was erg moe van alle indrukken van de eerste anderhalve week. Hij wilde erg graag slapen, dus hij is lekker in bed gegaan. Tess moest eerst nog gevoed worden, ze was eerst heel erg wakker, dus ook wat fotootjes met de oogjes open gemaakt.

Vervolgens wat foto’s op de klaargezette beanbag en achtergrond gemaakt, met luierhoesje en wikkeldoek. Aan het eind nog met de trotse ouders om de beurt, want met z’n drieën voelde niet echt compleet zonder Noah. Marcella en Jan Willem, heel veel geluk met jullie mooie gezinnetje!
Comments

Baby Vince

VinceMetWatermerk

Alweer een tijdje geleden had de moeder van Vince contact met mij opgenomen om een fotoshoot of mogelijk newborn shoot van Vince te laten maken. Vince was toen al 5 weken, dus een echte newborn fotoshoot lukt dan vaak niet meer. Tot ongeveer 1,5 week slapen baby’s nog heel veel en is dat mogelijk. Daarna is het vaak beter om tot ongeveer 3 maanden te wachten, omdat het nekje dan wat sterker is en ze zelf het hoofdje al wat omhoog kunnen houden.

Nu was Vince dus ongeveer 3 maanden en hebben we in de studio foto’s gemaakt. Eerst vooral foto’s van Vince en daarna nog een paar met papa en mama. Toen vond hij het ook wel weer genoeg. Maar wat een mooi ventje!! Hij toverde zelfs nog een paar keer een mooie lach tevoorschijn :).
Comments

Earlybirds Fotografie: Keyano

CollageKeyanoblauw550px

Donderdag 24 juli ben ik op bezoek geweest bij Keyano en zijn ouders in het Flevoziekenhuis in Almere. Hij is na een zwangerschap van 29 weken met een keizersnede gehaald, omdat hij niet goed groeide. Toen was hij nog maar 835 gram, dus nog heel erg licht. Sinds een paar weken is hij vanaf het VU ziekenhuis richting Almere gegaan, inmiddels is hij de 2 kilo al gepasseerd.

De afgelopen dagen ging het best goed, hij kon al wat zelf drinken. Alleen vandaag ging het jammergenoeg niet zo goed. Keyano was erg moe, hij sliep vandaag eigenlijk alleen maar. Zijn ouders waren hier erg bezorgd over. Ze hadden erg naar de fotoreportage uitgekeken en hadden hem graag in badje willen doen. Maar omdat het wat minder goed ging, kon dat maar beter niet vandaag. Papa heeft Keyano even in zijn armen gehad, zo heb ik ook een paar foto's van Keyano met zijn trotse ouders gemaakt.

Lieve Hulmo en Ramona, ik hoop dat jullie mooie jongen snel aansterkt en met jullie mee naar huis mag...  en dat jullie deze lange en emotioneel zware periode een plekje kunnen gaan geven en met z'n drieën van elkaar kunnen gaan genieten... Heel erg veel geluk samen.

Liefs Geke
Comments

Wesley & Ryanis

WesleyRyanisMetWatermerk

Vorige week kwam de moeder van Wesley, collega op mijn werk, ineens met de vraag of ik misschien foto’s zou willen maken van Wesley en Ryanis. Wesley zit al een tijd voor werk op Aruba en was als verrassing ineens 3 weken in Nederland, samen met zijn vriendin Ryanis. Zij komt van Aruba en was nog nooit in Nederland geweest. Natuurlijk erg leuk en bijzonder om hier wat mooie foto van te hebben... Het was wel heel erg last-minute, maar gelukkig is het gelukt om een plekje in de agenda te vinden.

We hadden afgesproken bij een graanveldje vlakbij de dijk, hier eerst een paar foto’s gemaakt en vervolgens tegen zonsondergang nog op en bij de Noordoostpolderdijk. Met de polder, het IJsselmeer en de windmolens op de achtergrond.

Hierboven natuurlijk weer een kleine collage van vrijdagavond.
Comments

Noa & Senna

JansenMetWatermerk

Afgelopen vrijdag waren deze twee mooie meiden met hun ouders bij mij in de studio. Moeder Barbara had de fotoshoot gewonnen bij de verloting van de 200 pagina-likes op Facebook. Het was vrijdag een erg warme dag, in de studio was het nog redelijk koel gelukkig. Ondanks dat, was het erg lastig om ze samen goed op de foto te krijgen. Senna van ruim een jaar is een leuke, ondernemende kleine meid en staat of zit niet zo lang stil. Haar grote zus deed erg goed haar best, om in de buurt van haar kleine zusje te zijn, zodat ze samen op de foto kwamen...

Hierboven een paar foto’s van de fotoshoot.
Comments

Workshop "De magie van het licht"

MagieLichtMetWatermerk

Afgelopen zaterdag ben ik afgereisd naar Apeldoorn om de groepsworkshop “De magie van het licht” te volgen bij Willie Kers van Glamourkidz Fotografie. In mei heb ik bij Willie al een 1-op-1 workshop gevolgd, waardoor ik op een hele andere manier ben gaan fotograferen met daglicht. Zaterdag eerst een theoretisch deel, waarin wat ik geleerd had nog voor een deel weer even opgefrist werd...

Na de lunch was het tijd om echt te gaan fotograferen in de mooie natuur bij Apeldoorn. Toen we aankwamen bij de locatie regende het nog behoorlijk hard. Eerst met paraplu’s erbij en een plastic zak om mijn camera nog wat dingen ingesteld. Na een half uurtje was het gelukkig droog.. We hebben wat foto’s tussen de bomen en op een open vlakte in het bos gemaakt. Erg mooie locatie en superleuke modellen!! Helaas nog niet met felle zon kunnen oefenen, maar daar zijn deze zomer hoop ik nog genoeg mogelijkheden voor.

Eind juli ga ik nog een workshop tijdens het Golden Hour (voor zonsondergang) bij Willie volgen. Ik ben ook heel erg benieuwd wat ik daar weer allemaal ga leren. Ik heb er nu al erg veel zin in en zal zeker een paar foto’s van die workshop plaatsen.
Comments

Vader-Dochter Fotoshoot

VaderDochterMetWatermerk

Vlak voor vaderdag kreeg ik een hele leuke en ook wel uitdagende vraag... In maart had ik zwangerschapsfoto’s gemaakt, toen kleine Cato nog in de buik zag. Nu hebben ze een foto hiervan, groot afgedrukt op aluminium op de muur hangen. Het leek Heleen erg leuk om er een foto in dezelfde stijl van vader & dochter naast te hangen. Voor vaderdag heeft papa deze fotoshoot kado gekregen, natuurlijk met de voorwaarde dat hij het zelf ook zag zitten ;).

En de fotoshoot ging door, dus vorige week vrijdag hebben we in de studio foto’s gemaakt. Cato was inmiddels alweer bijna 12 weken oud. In het begin was ze iets onrustig, maar ze was al snel moe en viel in slaap. Hieronder nog even de zwangerschapsfoto in dezelfde stijl:

MuurWatermerk
Comments

Baby Jan

JanMetWatermerk2

Afgelopen vrijdagmiddag wat foto’s van de inmiddels bijna 3 weken oude Jan gemaakt. Na een wat moeilijke start drinkt en groeit Jan nu gelukkig goed. De ouders hadden al aangegeven niet zo van roezeltjes enz. te houden en natuurlijk kan dat ook.

Toen ik binnenkwam had Jan net gegeten en lag even heerlijk te slapen in de kinderwagen, na een paar fotootjes was Jan wakker en had zin in eten of zijn speen... Dat is vaak al een groot verschil met kindjes in de eerste week. Vanaf ongeveer anderhalve week worden baby’s veel sneller wakker en slapen al weer wat minder. Dus een paar slapende foto’s gemaakt en ook wat foto’s met de speen in.

Natuurlijk ook nog even met de trotse grote zus op de foto... s’Avonds had ik meteen al wat fotootjes opgestuurd. Isa was heel erg blij met de foto’s waar ze met haar kleine broertje op stond.

Heel veel geluk met jullie mooie gezinnetje!
Comments

Familie fotoshoot "Golden Hour"

FamilieDeReusMetWatermerk

Op de langste dag van het jaar heb ik tijdens het “Golden Hour” foto’s gemaakt van broer en zussen De Reus... Wendy had de fotoshoot gewonnen bij de verloting op mijn Facebook-pagina, bij 300 ‘likes’. Ze wilden graag wat foto’s laten maken, om hun vader voor zijn verjaardag cadeau te geven. Inmiddels is de verjaardag achter de rug, dus nu kan ik wat online zetten.

Het “Golden Hour” of gouden uur, is het uur voor zonsondergang. Op deze langste dag van het jaar was dit tussen 21 en 22 uur ongeveer. Als het niet bewolkt is, heb je dan een mooie oranje gloed in de lucht en het is vaak mooi licht om foto’s mee te maken. We hebben de foto’s gemaakt op het strand van Lemmer, vaag op de achtergrond kun je het Woudagemaal zien. Ik heb er deze keer geen collage van gemaakt zoals eerdere keren, omdat het dan wel heel erg druk wordt met meerdere personen erop.
Comments

Birthday Julia

JuliaMetWatermerk

Alweer een paar weekjes geleden kwam Julia met haar moeder bij mij in de studio, om wat foto’s te maken voor de uitnodiging van haar eerste verjaardag. Haar moeder had voor de foto’s allerlei kleertjes en accessoires meegenomen, wat altijd super leuk en handig is. Het is natuurlijk belangrijk om gezamenlijk een keuze te maken voor iets wat bij haar en haar ouders past. Uiteindelijk toch gekozen voor mooi neutraal met een gehaakt taartje en een glaasje om omhoog te houden :). Later twee ballonnen neergezet om het wat extra feestelijk te maken, dat maakte het helemaal af.

Julia was net een paar dagen niet helemaal fit geweest, maar desondanks heeft ze het super gedaan! De uitnodigingen zijn inmiddels verzonden. Alvast een heel leuk feestje toegewenst natuurlijk :).
Comments

Zwanger Marcella

CollageMarcellaMetWatermerk

Afgelopen vrijdag weer een erg leuke zwangerschaps-fotoshoot :), geregeld door de trotse oma, dus een erg leuke verrassing... En Noah van ruim 2,5 jaar mocht ook mee op de foto.

Noah dacht er zelf in het begin een beetje anders over. Tussen de foto’s door heeft hij met de meegenomen Duplo-trein gespeeld en de babypoesjes hier op de boerderij geaaid en geknuffeld. En uiteindelijk staat hij ook best mooi met zijn mama op de foto! Natuurlijk ook nog wat foto’s van mama alleen en van haar buik gemaakt.

Marcella, heel erg veel succes met het laatste stukje van de zwangerschap en Noah heel veel plezier straks met je kleine broertje of zusje!
Comments

Newborn Jasmijn

JasmijnCollageWatermerk

Afgelopen zaterdagdag op 14-6-’14 is mijn nichtje Jasmijn geboren! We hadden haar zondag al even bewonderd en donderdag 19 juni afgereisd naar Rotterdam om wat mooie foto’s te maken.

Daar rustig de spulletjes klaargezet en de verwarming omhoog gedraaid. In no-time was het behoorlijk warm binnen. Jasmijn was die dag net wat onrustig, dus het heeft een tijdje geduurd voor we wat foto’s gemaakt hebben. Maar uiteindelijk zijn het toch hele mooie plaatjes van een mooi meisje geworden. Wat heeft ze al een bos mooi haar!!

Na ruim een half uurtje was ze weer klaarwakker en had ze honger. Nog een paar foto’s met de trotse papa en mama gemaakt en vervolgens weer richting huis gegaan. Nadat ik weg was heeft Jasmijn nog 4 uurt heerlijk liggen slapen en hadden papa en mama ook eventjes rust.
Comments

Newborn Esmee

NewbornEsmee_edited-1

Met mijn auto volgeladen met kleedjes en accessoires kwam ik woensdagmiddag aan op de boerderij, om foto’s van Esmée te maken. Ze was hier ruim een week oud, de dinsdag die week daarvoor is ze geboren en de week met de kraamzorg was net voorbij.

Esmée lag net boven in haar bedje te slapen, dus eerst de auto maar uitpakken en wat spulletjes klaar zetten. Vervolgens eerst wat foto’s gemaakt met haar trotse grote broer erbij en van het hele gezin. Julian vond het net als bij de zwangerschapsfoto’s al snel genoeg, dus kon hij weer verder spelen.

Vervolgens op de roze achtergrond wat foto’s van Esmée gemaakt, wat een voorbeeldig modelletje!! Ze was in diepe slaap. Aan het eind nog even met papa en mama afzonderlijk op de foto... Hierboven een kleine selectie van de foto’s die ik die middag gemaakt heb.
Comments

Cake Smash Thijs

ThijsCakesmash copy

Nog een klein last-minute spoedklusje... Want Thijs werd al bijna 1 jaar, de taart stond nog in de vriezer en de uitnodiging voor zijn feestje moest nog gemaakt worden. De afspraak voor de Cakesmash was eerst elders gemaakt, maar omdat Thijs toen ziek was, is deze afspraak niet door gegaan... Gelukkig lukte het nog om iets in te plannen en de uitnodiging op tijd klaar te krijgen.

Na een paar foto’s met een grote opblaas 1 gemaakt te hebben, was het tijd voor de taart. Een mooie chemisch groene taart met bloemetjes. Thijs vond vooral de kaarsjes die er op stonden erg mooi. Met hulp van zijn moeder een paar stukjes geproeft... Thijs vond de taart niet echt lekker, dat is aan de foto’s niet af te zien. Zo’n mooi, blij en stralend gezichtje!
Comments
© 2018 Geke de Groot-Willems Contact