Jaaroverzicht 2017

2017Jaaroverzicht

Wat een geweldig jaar was 2017!! Na een kleine time-out ben ik begin dit jaar weer begonnen met het inplannen van fotosessies en meteen in februari stonden de eerste newbornsessies alweer gepland. Terwijl de jaren hiervoor dit een rustigere periode was, liep het dit jaar over het hele jaar goed door. Steeds meer mensen weten mij hiervoor te vinden. De meeste mensen komen via via bij mij, door goede ervaring van anderen. Door mijn planning heb ik per maand beperkt plaats om newborns te plannen, helaas heb ik hierdoor ook mensen moeten teleurstellen. Ik plan op uitgerekende datum en wil natuurlijk wel kunnen beloven dat ik ook echt langs kan komen. Dus lijkt het je wat om newbornfoto's te laten maken, reserveer dan op tijd een plekje op basis van uitgerekende datum. Op het moment maak ik deze foto's nog bij de mensen aan huis, maar in de loop van 2018 heb ik ook mogelijkheden om deze foto's in mijn studio te maken. Deze is hier speciaal op ingericht, de lichtomstandigheden zijn hier ideaal en de voorzieningen voor moeder & kind zijn hier ook goed voor elkaar.

Dus 2018 gaat een jaar van veranderingen worden en het inrichten en klaarmaken van mijn studioruimte. Hier kan ik ook beter mooie wandproducten en fotoalbums aan jullie laten zien. En mogelijk komen er in de toekomst ook wat minisessies in de studio, omdat deze ruimte zich hiervoor ook meer leent… Dus houdt mijn pagina in de gaten voor updates! Een hele fijne jaarwisseling iedereen en hoop jullie in 2018 te ontmoeten :). Liefs Geke
Comments

Valerie & Jasmijn

ValerieJasmijnSite

Vlak voor kerst, dus nog in 2017, kwamen deze twee mooie dames met hun moeder naar mijn nieuwe studio. In september 2016 heb ik newbornfoto's van Jasmijn mogen maken, wat zijn beide meiden nu al weer groot geworden!! Voor de fotosessie had ik na overleg een grijze en een roze achtergrond klaar gezet. De eerste paar foto's van de meiden samen heb ik met een eigen outfit aan op de grijze achtergrond gemaakt, ook van de meiden afzonderlijk natuurlijk. Daarna even omkleden in mooie jurkjes, die ik in mijn studio heb hangen. Valerie had zelf een hele mooie haarband bij, die er perfect bij paste. Haar kleine zusje was eigenlijk al een beetje klaar met foto's maken, ze werd wat moe en had veel zin om wat te eten. Dus de gezamelijke foto's op de roze achtergrond zijn vooral met rozijntjes of crackers ;). Maar zijn er niet minder leuk op geworden. Het is vaak ook wel leuk als er iets gebeurt op de foto. Valerie was nu echt alweer een heel stuk ouder dan anderhalf jaar geleden en al een echt fotomodel :).

Een foto van de meiden samen was bedoeld voor oma, die kort daarna haar 60e verjaardag vierde, dus daar staat vast al een mooie foto in de kamer! Binnenkort komt ook het boekje jullie kant op. Misschien weer tot ziens in de toekomst!! Groetjes Geke
Comments

Djurre & Ynte

gfw-20171215-45WEB

Het blogje van de allereerste fotosessie in mijn nieuwe studio. De week ervoor was de ruimte opgeleverd, maar eigenlijk nog niet helemaal klaar. De verwarming was er helaas nog niet. Maar met kacheltjes is het gelukt om de ruimte van tevoren goed op te warmen, zodat ik hier toch de foto's van Ynte van 4 maanden en zijn grote broer Djurre van 2 kon maken. En wat heerlijk die ruimte en prachtig licht!

Djurre had ik bijna 2 jaar geleden al eerder op de foto gezet, toen hij dezelfde leeftijd had als Ynte nu, erg leuk om te zien hoe groot hij nu geworden is en hoe zijn broertje wel op hem lijkt, maar ook weer een heel eigen gezichtje heeft, zie hier nog de foto van Djurre destijds. De jongens deden het heel goed. Djurre had niet zo heel veel zin om op de foto te gaan, maar dat gebeurt wel vaker op die leeftijd ;). Uiteindelijk toch gelukt om een paar fotootjes van de jongens samen te maken en ook nog wat foto's van Djurre alleen, terwijl hij met zijn favoriete speelgoed, zijn houten trein speelt.

Heel veel plezier met jullie foto's en misschien weer tot een volgende keer!! Groetjes Geke

Comments

Earlybirds Fotografie: Florien

CollageFlorienSite

Donderdag 30 november mocht ik dit mooie meisje Florien, samen met haar trotse ouders fotograferen op de NICU in Isala in Zwolle. Na een zwangerschap van 28 weken en een vlotte bevalling was zij daar ineens. Haar moeder was die middag nog aan het werk en kreeg af en toe wat buikpijn, wat de weeën bleken te zijn. Florien doet het heel erg goed. Bij de geboorte woog zij 1230 gram en inmiddels 4 weken verder is ze al 1700 gram. Zoals het nu lijkt mag ze binnenkort overgeplaatst worden naar een ziekenhuis dichter bij huis. Heel veel geluk, gezondheid en goed groeien komende tijd!! Liefs Geke
Comments

Verjaardag Viènn

ViennSite

Hier dan het blogje van Viènn. Al 2x eerder zou ze langskomen voor foto's, maar helaas zat het wat tegen, want met oorontsteking is het toch niet zo fijn om dan foto's te gaan maken. En 12 december wordt ze 1 jaar, dus het was heel erg leuk dat het voor die tijd nog lukte, zodat de foto's er voor haar verjaardag zijn. Voor haar verjaardag hebben we eerste wat foto's met ballonnen gemaakt, die vond ze erg interessant en gingen alle kanten op :). Ook in een mandje met de ballonnen erboven, maar die bleven natuurlijk niet heel netjes hangen, haha, dat maakt ook niet uit.

Daarna hebben we op verzoek van de ouders ook wat neutralere foto's gemaakt zonder ballonnen, dat is natuurlijk heel makkelijk zo te combineren en een mooie herinnering van deze periode. En eventueel aan de muur hang je wat minder snel een ballonnen foto op, die daarentegen vaak wel weer leuk zijn voor een verjaardagskaart. Binnenkort in mijn nieuwe studioruimte is het ook makkelijker om twee verschillende settings/achtergronden klaar te zetten. Zodat er nog iets meer variatie kan zitten in een fotosessie. Aan het eind heeft Viènn nog wel even een oud-roze feestjurkje aan gehad, die ik hier in mijn collectie heb voor babyfoto's. Deze past ongeveer tussen de 6 en 12 maanden en heb ik ook in off-white en zeeblauw. Nu kreeg Viènn kort na de fotosessie weer last van haar oortjes en gaat het na buisjes plaatsen gelukkig beter. Alvast een hele fijne verjaardag Viènn en nu even geen gedoe meer met je oortjes hoop ik, want dat is niet fijn! Liefs Geke
Comments

Newborn Mex

MexSite

En nog een kindje geboren in oktober, Mex! Ook van zijn grote zus Maud had ik bijna 3 jaar geleden al newbornfoto's gemaakt. Mex deed het geweldig, eerst een paar foto's met zijn grote zus liggend op een wollig kleedje gemaakt. Vaak is dat met broertjes of zusjes die nog erg jong zijn (1-3 jaar) de makkelijkste en ook een veilige manier om foto's van ze samen te maken. Hier had ik al een preview van op mijn Facebook-pagina geplaatst. Vervolgens heb ik hem met wikkeldoekje om op de achtergrond gelegd. Hij lag er zo lief bij met zijn handje op zijn wang, dus eerst zo nog een fotootje (zie linksboven). Vervolgens langzaam het wikkeldoekje af gedaan en wat foto's op zijn zij en op zijn buik gemaakt. Toen hij rustig op zijn buik lag ook nog even grote zus er weer bij. Zij deed het ook echt geweldig!

Vervolgens nog met een zwarte achtergrond, destijds heb ik ook een foto van Maud gemaakt op de getatoeëerde arm van haar vader. Wel erg leuk ook om die foto's nu naast elkaar te zien (hij staat in haar oude blogje). Ook zouden we nog kijken of we een foto met de motorhelm konden maken, Mex werd af en toe wat onrustiger en begon weer wat honger te krijgen. Met zijn billetjes in de helm vond hij niet fijn. Maar zo op de helm veilig tussen papa's handen vond hij nog even prima. Dit soort foto's vind ik erg leuk om te maken, zo lang het veilig kan natuurlijk. Op internet zie je ook veel van dit soort foto's, waar de baby er alleen op ligt. Dit zijn vaak Photoshop trucjes, waarbij de baby aan beide kanten nog met een vinger wordt ondersteund bijvoorbeeld en deze met photoshop later wordt weggehaald. Omdat Mex niet heel diep sliep, was dat hier ook niet mogelijk. Dan was hij de geborgenheid, die hij hier nu nog wat voelt, kwijt.

Lieve Mex, wat deed je het goed! Heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst. Dat komt vast goed met zo'n lieve grote zus en je trotse ouders. Liefs Geke
Comments

Zwanger Sigrid

SigridSite

Heel erg last-minute nam Sigrid met mij contact op voor het maken van zwangerschapsfoto's. Volgens mij was het donderdagavond, met de vraag of ik in het weekend eventueel tijd had :). Ik probeer in de weekenden zo weinig mogelijk fotosessies te plannen, om die tijd ook voor mijn gezin te houden en had ook in dat weekend geen tijd meer, maar die vrijdagmiddag ervoor kon nog wel. Met nog wat inspiratiefoto's bij de hand, hadden we besloten dat ik eerst wat foto's bij haar thuis zou maken in de babykamer en voor een mooie oker-gele muur (deze paste helaas niet goed in de collage).

Daarna zouden we in het park nog wat foto's in de herfstkleuren maken. Nu vielen de herfstkleuren daar helaas een klein beetje tegen en bladeren op de grond waren er ook nog niet teveel te vinden. Dus besloten we naar het bos in Emmeloord te gaan, vlakbij de scouting & manege. Ook hier even rond gekeken, het was daar ook nog niet op en top herfst, maar toch zag ik nog een klein wat ruiger paadje, waar het licht net mooi doorheen viel en ook wat bladeren lagen. Soms moet je goed opletten om de mooie hoekjes en het licht van dat moment te kunnen gebruiken. En het licht in het najaar staat vaak wat lager en is prachtig. Nog wat leuke foto's gemaakt met voetballen, was erg leuk! Sigrid succes nog eventjes met de laatste loodjes… Liefs Geke
Comments

Minisessies Herfst

Herfst2017Site

Vrijdagmiddag 27 oktober, de laatste dag van de herfstvakantie, is het gelukt om voor dit jaar de herfst-minisessies in te plannen :). Het was daarvoor een tijdje erg nat geweest en deze dag leek de voorspelling goed te zijn. In het begin heb ik wel een paar spettertjes gevoeld, maar dat mocht gelukkig geen naam hebben. Op een paar momenten liet de zon zich zelfs nog even zien.

In totaal heb ik deze keer 4 minisessies gedaan en allemaal kindjes tussen de 1 en 7 jaar, was erg leuk en gezellig. Ook een aantal kindjes die ik al eerder gezien heb met minisessies, erg leuk om te zien hoe groot ze al worden! Zenna & Iza (linksonder) heb ik 3 jaar geleden ook in het bos op de foto gezet, toen Iza nog 1 was, zie hier. En Manouk (rechtsmidden) in de tarwe nog voordat haar kleine broertje (rechtsonder) er was, zie hier. Deze middag heb ik van de kinderen foto's op het kistje, rennend, gooiend met de bladeren en van de kindjes afzonderlijk gemaakt. Het was wel even zoeken naar de droge blaadjes om mee te gooien ;). Het was weer hartstikke leuk en de kleuren in het bos zijn in deze periode ook echt prachtig, volgend jaar weer! Mocht er deze winter nog sneeuw komen, lijkt het mij ook heel erg leuk om minisessies in het sneeuwlandschap te maken, dus mocht het erop lijken, hou dan mijn Facebookpagina in de gaten…
Comments

Newborn Megan

MeganSite

Zo leuk dat ik nu heel veel 2e kindjes mag fotograferen!! Inmiddels ruim twee jaar geleden heb ik ook de grote broer van Megan gefotografeerd. Het blogje van Dylan is nog op mijn site terug te vinden. Ook deze keer mocht ik weer in Steenwijk foto's komen maken. En dat mensen je opnieuw vragen om weer foto's te laten maken, geeft mij ook een fijn gevoel dat mensen vertrouwen in mij hebben, blij zijn met de foto's en op een fijne en goede manier op de fotosessie terugkijken. Ik probeer vaak goed te peilen wat de wensen en verwachtingen zijn en houd hier zoveel mogelijk rekening mee. Natuurlijk bepaalt het baby'tje hoe een fotosessie verloopt, wat wel en niet kan.

Megan was er een paar weekjes voor haar uitgerekende datum al, maar ze was al best groot met haar 8 pond. Ze deed het erg goed, we hebben wat kleuren betreft een beetje soortgelijke foto's gemaakt als destijds van haar broer. Natuurlijk ben ik begonnen met de foto's van de broer en zus samen. Dylan wilde mij erg graag met vanalles helpen, maar liggen op een kleedje was niet helemaal zijn ding. Toen even geprobeerd met Megan op schoot, met ondersteuning van papa. Dag ging gelukkig wel. Later toen Megan mooi op het grijze achtergrondkleedje lag, wilde hij haar nog wel even een kusje geven. Vaak lukt het op deze manier ook nog wel om een leuke foto van ze samen te maken. De foto's zijn inmiddels in Steenwijk, samen met een prachtig album. Heel veel geluk en gezondheid voor jullie mooie gezinnetje!! Liefs Geke
Comments

Newborn Marlie

MarlieSite

Eind oktober, begin november was het ineens weer druk met newbornfoto's. Op een of andere manier gaat dit bijna altijd in vlagen en of het nu te maken heeft met volle maan, geen idee. Maar de eerste was Marlie. Zij was voor haar uitgerekende datum geboren, na een zwangerschap van ongeveer 37 weken en ze deed het super goed. Haar ouders hadden de newbornfotoshoot gekregen van de trotse opa, die ik ken van de fotoclub, waar ik lid van was. Ook opa was bij de fotoshoot aanwezig en heeft zelfs nog wat actiefoto's gemaakt. Van Marlie heb ik vooral wat foto's op het lichte wollige kleedje gemaakt en foto's met een zwarte achtergrond, die niet in deze collage staan.

Vaak maak ik aan het eind nog wat foto's met papa & mama samen en met ieder afzonderlijk als de ouders dit natuurlijk graag willen. Ook hadden ze zelf wat ideeën, waar ook de ruimte goed geschikt voor was. De wat meer lifestyle-foto, waarbij Marlie op bed ligt en haar ouders erbij staan. Altijd superleuk die inbreng en ideeën, vaak zijn het toch net andere dingen dan ik zelf bedenk en ik sta open voor ideeën, mits het natuurlijk goed uitvoerbaar is en veilig voor de baby. Natuurlijk veel geluk en gezondheid toegewenst voor jullie mooie gezinnetje en misschien tot ziens in de toekomst! Liefs Geke
Comments

Marrit & Amarins

AmarinsMarritSite

Even weer een blogje. Vlak voor de minisessies kreeg ik een aanvraag om foto's te maken van deze twee mooie meiden. Dat kon binnen of bij mooi weer buiten in het bos. Dus een datum geprikt wat verder in november. Maar nu had ik ineens tijd vrij op deze donderdagmiddag en de weersvoorspellingen waren ook nog eens geweldig met 18 graden. Dus heel last minute een dag van tevoren de afspraak verzet naar deze middag. Zo kon het mooi buiten en hadden de meiden ook iets meer beweegruimte dan binnen. Ze deden het super goed, hoewel ze niet heel erg van blaadjes en modder hielden ;). De jongste kon nog niet los staan of lopen, maar wel met houvast. Dus ik had een stoeltje mee voor wat houvast, of natuurlijk even met hulp van je grote zus.

De foto's en het albumpje hebben jullie inmiddels ontvangen, heel veel plezier ermee!! Liefs Geke

Comments

Zwanger Marjolein

MarjoleinSite

De week voor deze shoot deed ik een oproep voor een portfolio-shoot met deze jurk. En Wow!! Wat verschrikkelijk veel reacties kreeg ik daarop. Meer dan 100 reacties op het bericht en heel veel privé-berichten van zwangere dames, die graag mee wilden helpen. Uiteindelijk heb ik vrijdags de keuze gemaakt en dat is Marjolein geworden. Maandagochtend was het prachtig weer s'ochtends om 9 uur. Het was ook een stuk rustiger dan zondags, toen ik met mijn meiden even op de locatie ben gaan kijken.

De magenta-kleur van de jurk past prachtig bij het nog groenige herfstbos. Wil je nu ook graag zwangerschapsfoto's in zo'n mooie jurk, dan kun je dat ook via mij boeken. Een combinatie van foto's in eigen kleding en een aantal met een speciale jurk kan natuurlijk ook. De jurken heb ik in verschillende kleuren: Magenta (deze), Denim, Oud Roze en met een bloemenprint. Mocht je hier interesse in hebben mag je altijd contact met mij opnemen. Binnenkort zijn ook foto's in mijn nieuwe daglichtstudio mogelijk, deze is nog niet klaar, maar zal ik binnenkort wat over delen met jullie :)…

Inmiddels is Marjolein bevallen van een zoon, heel veel geluk en gezondheid met jullie mooie gezinnetje!! Liefs Geke
Comments

Birthday Anna

AnnaWebsite

Ook het blogje van Anna. Een tijdje geleden was zij bij mij voor een verjaardags-fotoshoot. Zij was die week ervoor 1 jaar geworden en ter gelegenheid daarvan zou ik nog wat feestelijke foto's maken. Dit keer zonder taart, dat kan natuurlijk ook!! Het is bij kindjes van deze leeftijd nooit te voorspellen hoe een fotosessie verloopt, de een is rustig, de ander druk en beweeglijker. Sommige kindjes vinden de ballonnen interessant, een ander weer eng en weer een ander heeft alleen aandacht voor vlaggetjes of andere dingen ;).

Anna is een erg vrolijk en beweeglijk meisje. Haar moeder en oma waren mee tijdens het maken van de foto's. Deze maak ik op het moment nog tijdelijk in ons kantoor aan huis, die kan ik iets ombouwen en een achtergrondje neerzetten. Tot de daglichtstudio klaar is (waarschijnlijk december!!) is dit nog even een beetje behelpen. Maar het licht is hier wel mooi vanuit de goede richting, dus ik ben blij dat het zo kan. Het achtergrondje voor de foto's is ongeveer 1.50m breed, dus dat is met een 1-jarige nog best een uitdaging om foto's te maken binnen deze achtergrond. Anna vond alles interessant en kroop alle kanten op, daardoor was het een beetje een drukke en chaotische fotosessie. Volgens mij hadden we het er allemaal warm van (haar moeder, oma en ik). En ik vond het ook nog beste spannend wat er uiteindelijk op mijn camera zou staan. Gelukkig zaten daar nog best veel leuke en goed gelukte foto's bij :). Het mini-album is inmiddels besteld en komt binnenkort samen met de foto's jullie kant op!

Liefs Geke
Comments

Newborn Casper

CasperWebsite

Hier dan de collage van Casper. Een paar weekjes geleden was ik bij hem en zijn trotse ouders om een newbornreportage te maken. Casper kwam een paar weekjes eerder dan verwacht, want de uitgerekende datum was pas eind september. Net nog midden in de verbouwing van de beneden verdieping, die net iets later klaar zou zijn. Dit was natuurlijk even wat drukte en behelpen in die eerste week.

Eerst kijk ik altijd even wat een geschikte plek is om de foto's te maken. Beneden was het heel mooi licht, maar erg moeilijk te verwarmen. Boven was dit laatste gelukkig beter te doen en bleek op de slaapkamer ook nog een redelijk groot raam te zijn. Omdat er direct zonlicht op viel, moest dit wel iets gefilterd worden, maar daar heb ik altijd spulletjes voor mee. Toen ik de spulletjes klaarzette, kreeg Casper voeding. Daarna hebben we meteen wat foto's in de houten schaal gemaakt, hij was eventjes heerlijk rustig. Maar na een tijdje werd hij wat onrustiger en begon hij weer wat te happen naar zijn handjes, dus nogmaals wat voeding gehad. Na deze voeding heb ik wat foto's op het bruine achtergrondje gemaakt, maar Casper bleef wat onrustig en had wat last van krampjes. Maar met veel geduld en tijd lukt het vaak wel om toch mooie foto's te maken. En dat is gelukkig deze keer ook weer gelukt. Aan het eind nog even samen met papa & mama beneden op de foto, want hiervoor was daar toch echt iets meer ruimte & licht. Het mini-album is inmiddels in bestelling en komt binnenkort samen met de foto's jullie kant op! Heel veel geluk & gezondheid toegewenst voor jullie mooie gezinnetje.

Liefs Geke
Comments

Earlybirds Fotografie: Storm & Alicia

BLOGTEMPLATE-Site

Donderdagochtend 31 augustus ontmoette ik in Isala in Zwolle Storm & Alicia met haar trotse ouders, grote zus van 6 jaar en grote broer van 20 maanden. Tijdens de reportage mochten zij in een apart kamertje de tweeling verzorgen en voeden. Moeder heeft de kindjes beiden een keer aangelegd, en de rest van de voeding kregen zij via de sonde. Het was een gezellige drukte in dat kleine kamertje.

Storm & Alicia zijn 23 augustus geboren, dus inmiddels alweer 8 dagen oud. Na een zwangerschap van 34 weken waren de weeën spontaan begonnen. Een week hiervoor was hun moeder ook al in het ziekenhuis geweest, omdat de groei van beiden wat achter leek te blijven, hiervoor was ze extra onder controle. Het was wel een grote verrassing dat zij spontaan zwanger was van een tweeling, in het begin waren dit zelfs 3. Maar na wat bloedverlies en controle bleken er twee hartjes te kloppen. Bij de geboorte wogen Storm & Alicia 1955 en 2015 gram. Inmiddels zijn ze al boven het geboortegewicht, dus ze doen het erg goed! Lieve Storm & Alicia, heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst, nu nog even goed zelf voldoende drinken en dan hopelijk binnenkort naar huis...

Liefs Geke
Comments

Minisessie Natuurgebied

gfw-20170824-211-bewerkt-bewerkt

Donderdag 24 augustus was de andere dag dat ik minisessies ingepland had. Voor deze datum was duidelijk minder animo. Of het door de datum kwam, of misschien iets minder duidelijk was in de advertentie op Facebook weet ik niet. Ook deze dag was het weer prachtig!! En heb ik foto's gemaakt in het Natuurgebied bij de Rotterdamse Hoek. In dit natuurgebied was op dat moment veel hoog gras, wat net als tarwe een wat warmere gloed geeft, vooral met tegenlicht komt dat vaak mooi uit. Het was ook heel leuk om Maud weer te zien, nu ze bijna grote zus gaat worden. Haar heb ik destijds als newborn en met haar cakesmash voor de eerste verjaardag op de foto gezet. En haar moeder daarvoor al tijdens de zwangerschap van Maud, toen in de studio. Nu heerlijk buiten!!

Omdat dit de enige minisessie was die middag, had ik net iets meer tijd en heb ik hiervoor in Almere ook nog een Earlybirds reportage kunnen doen. Dit natuurgebied ga ik denk ik vaker gebruiken voor fotoreportages of minisessies, het is nog niet erg lang geleden aangelegd. Maar het wordt volgens mij hoe langer, hoe mooier. Ook in het voorjaar heb ik hier een keer foto's gemaakt bij het prachtige riet om de kleine meertjes. Prachtig plekje!!

Maaike, succes nog even met de laatste loodjes! En mogelijk tot ziens in de toekomst :).

Groetjes Geke
Comments

Earlybirds Fotografie: Kayleigh

KayleighWEB

Hier dan het blogje van Kayleigh. Donderdagochtend 24 augustus ontmoette ik in het Flevoziekenhuis in Almere Kayleigh met haar trotse ouders en grote zus. Na een zwangerschap van 31 weken werd zij 18 juli 2017 in het AMC in Amsterdam geboren. Haar moeder was hiervoor al 3,5 week opgenomen hier, omdat haar bloeddruk te hoog was. Kayleigh woog toen ongeveer 1100 gram.

Inmiddels 5,5 week verder doet zij het erg goed, ze weegt inmiddels ruim 1800 gram. Ze drinkt al wat zelf uit de fles, maar dit wordt op het moment nog aangevuld met voeding via de sonde. Als dit haar straks zelf lukt en ze nog wat verder groeit, wordt er al voorzichtig gedacht aan de volgende stap, de stap naar huis. Ook Kayleigh haar grote zus van 8 jaar is erg trots en blij met haar kleine zusje, voor haar was het in het begin vlak na de geboorte ook wel lastig. Toen mocht ze haar zusje nog niet aanraken, nu mag ze dat gelukkig wel… even lief een aai over haar bolletje of een kusje geven. Lieve Kayleigh, heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst, nu nog even goed aansterken en groeien en dan hopelijk binnenkort naar huis…

Liefs Geke
Comments

Minisessies Dijk

DijkSite

Maandag 21 augustus op een prachtige, zonnige & warme dag waren de minisessies op en bij de Noordoostpolderdijk gepland. Er was best veel animo, dus de 3 plekjes die ik in eerste instantie had waren zo vol. Uiteindelijk heb ik er nog eentje voor aan gepland, waardoor er die middag 4 minisessies geweest zijn. Toen ik tegen half 3 de dijk op liep was het toch best even schrikken, het hele stuk dat ik op het oog had stond vol met schapen!! Ze liepen wel rustig weg toen ik er aan kwam. Tja, dat kun je daar natuurlijk hebben, ze hadden het ook niet bepaald schoon achtergelaten. Dus eerst maar even zoeken wat boven op de dijk een mooi, redelijk schoon plekje was. Hier mijn spulletjes een beetje geïnstalleerd. Bij de meeste minisessies heb ik eerst wat foto's beneden bij de stenen en het water gemaakt. Toen we beneden aan het foto's maken waren, waren 1x de schapen toch zo nieuwsgierig, dat ze toch even bij de tassen moesten gaan kijken…

Tijdens die middag heb ik heel wat verschillende foto's kunnen maken, gezinsfoto's, zwangerschapsfoto's en van de kinderen tussen de 8 maanden en 6 jaar oud. Niet alle kindjes waren even enthousiast over het maken van foto's, maar uiteindelijk hebben ze het allemaal heel goed gedaan!! Volgend jaar maar weer kijken of ik dan weer voor minisessies naar de dijk ga, of dat het dan toch weer in de tarwe gaat worden. Hopelijk tot dan!!

Groetjes Geke
Comments

Newborn Romee

RomeeSite

Weer even een blogje. Die van Romee van een paar weken geleden. Even weer een newbornreportage tussen de vakantiedrukte en alle Earlybirds reportages. Haar ouders hadden wel bijzondere wensen voor de foto's, aan de ene kant wilden ze heel graag meisjesachtige foto's, dus met haarbandje en wat meisjeskleurtjes. Maar ook hadden ze, als dat lukte, heel graag een foto met de motorhelm van haar vader. Dit had ik nog niet eerder gedaan, dus dat was even zoeken naar ideeën, die naar mijn idee wat betreft veiligheid ook haalbaar zouden kunnen zijn.

Romee was tijdens de fotosessie redelijk onrustig, ze had die nacht ervoor voor het eerst een langere nacht gemaakt. Ook wilde ze het liefst vaak drinken. Het kostte wat tijd en tussen die momentjes heeft ze wat kleine momentjes geslapen, waaronder in het begin toen ik bovenstaande foto's gemaakt heb. Hierna dan ook de foto's met motorhelm, waarvan deze op mijn pagina heeft gestaan. En ook een waarbij ze op het motorcross-shirt lag, met daarachter de helm en een motorlaars. Lieve Romee, heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst! Binnenkort komen de foto's en het minialbum jullie kant op, hoop hem deze week bij de post te hebben. Groetjes Geke
Comments

Earlybirds Fotografie: Jayson

Jayson-30052017-EarlybirdsWebsite

Vrijdag 14 juli ontmoette ik Jayson met zijn trotse ouders in het MC Zuiderzee in Lelystad. Jayson is 30 mei hier geboren, na een zwangerschap van 29 weken en 4 dagen. Zijn moeder was voor die tijd al een paar keer opgenomen geweest, maar weer thuis ging het ineens zo snel, dat hij er na ruim een uur al was. Bij geboorte woog Jayson ongeveer 1200 gram. Na zijn geboorte is hij overgebracht naar de VU in Amsterdam, vervolgens via Almere is hij nu alweer even hier.

Inmiddels 6,5 week verder en bijna twee keer zo zwaar, maakt hij grote stappen vooruit. Hij kan al zelf uit een flesje drinken, maar krijgt nog wel wat voeding via de sonde. Als hij dit helemaal zelf kan, dan mag hij met zijn ouders mee naar huis. Jayson en natuurlijk ook je ouders, heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst, ik hoop dat jullie snel naar huis mogen!

Liefs Geke
Comments

Zwangerschap Wendy

WendySite

Leuk!! Weer een keertje een zwangerschaps fotosessie, na een hele serie baby'tjes. Is wel leuk voor de afwisseling en heerlijk buiten in de natuur. Het was echt prachtig in de Wellerwaard, er komt steeds meer begroeiing en er stond ook vanalles in bloei. Echt een prachtige plek om foto's te maken. Het weer zat mee, het was droog. In het begin nog erg bewolkt, maar dit maakte het voor de foto's wat makkelijker. Met de zon erbij is ook prachtig, maar dan ben je vaak iets beperkter met de richting en keuze wat ik als achtergrond kan gebruiken.

In september 2015 had ik op deze plek ook zwangerschapsfoto's voor Wendy gemaakt, nu natuurlijk met hun zoontje erbij. Dat maakt het foto's maken veel onvoorspelbaarder, maar niet minder leuk ;). Gijs wist precies wat hij leuk vond, vooral grint opscheppen met zijn schepje. Hij kon in het begin erg serieus naar de camera kijken, later wat gek doen met papa en mama, toen kwam hij wel los. Als met al veel mooie en afwisselende foto's kunnen maken. Wendy, nog even heel erg veel succes met de laatste loodjes!! Nog even genieten, de tijd gaat zo snel :). Liefs Geke
Comments

Newborn Finn

FinnWebsite

Het blogje van Finn, tijdens het maken van deze foto's inmiddels 10 dagen oud. Omdat de foto's met zijn grote zus van 1,5 jaar ook erg belangrijk waren, ben ik daar mee begonnen. Eerst samen naast elkaar liggend op een kleedje. Zijn zus Maud deed erg goed haar best, maar vond het ook snel weer genoeg. Stil liggen is sowieso erg lastig voor kindjes op die leeftijd. Vervolgens wat foto's met zijn zus en ouders samen. Toen was Maud klaar en kon ze gaan spelen, waarna ik Finn eerst in een houten schaal op de foto heb gezet. Hij was wel wat moe, maar werd ineens ook weer wakker en kreeg honger. Dus toch nog even een voeding gehad.

Na de voeding wat foto's op de turquoise achtergrond gemaakt. Hij was toen heerlijk rustig. Tenminste zolang hij zelf kon bepalen waar zijn handje lag ;). Op zijn zij had hij hem het liefst recht naar voren liggen. Toen hij op zijn buik lag, had hij zijn handje liever in een vuistje onder zijn kin in plaats van gestrekt onder zijn wang. Zo was hij heerlijk tevreden en had hij nog wel een hele tijd zo kunnen liggen. Toen ook nog maar even grote zus Maud erbij gevraagd, om te kijken of zij nog een kusje op het hoofdje van haar kleine broer wilde geven en ook dat deed ze nog even heel goed!! Super gedaan Maud en natuurlijk je kleine broertje ook. Heel veel geluk en gezondheid met jullie mooie gezinnetje!! Liefs Geke
Comments

Newborn Jindra

JindraWebsite

Hier is dan mooie Jindra, op deze foto's inmiddels al bijna weer twee weekjes oud! Haar ouders hadden een cadeaubon voor een fotosessie gekregen tijdens de baby shower en hadden besloten deze te gebruiken voor een newbornsessie. Het is mogelijk een cadeaubon voor een bepaald bedrag of voor een bepaald soort fotosessie te geven. Bij newbornfoto's is het wel heel persoonlijk, of degene die dit krijgt, dat ook graag zou willen. Dus daarom adviseer ik dit eventueel te overleggen of een bon voor een bepaald bedrag te geven. Dan kan degene die het krijgt altijd besluiten deze bon voor een newbornsessie of voor een fotosessie op een iets oudere leeftijd (4 maand, 7 maand en 1 jaar zijn ook mooie fotomomenten) te geven.

Deze fotosessie pastte gelukkig nog in de planning. Was een beetje passen en meten, omdat de vrijdagen al vol waren. Ik plan zoveel mogelijk op de vrijdagen ivm opvang van mijn eigen kinderen. Deze keer heb ik de foto's op zaterdag gemaakt. De voorspellingen waren voor die zaterdag erg warm, maar in huis was het nog aardig koel. Om die reden hadden haar ouders toch de verwarming maar wat aangezet. Jindra was een heel lief, rustig en tevreden meisje. Ze heeft best veel geslapen tijdens het maken van de foto's. Tussendoor heeft ze nog een flesje gehad. Lieve Jindra, heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst en misschien tot ziens nog een keer :). Groetjes Geke

Comments

Milkbath Zwanger & Baby

MilkbathSite

Bijna een half jaar geleden kreeg ik de vraag of ik zo'n soort combinatie-foto zou kunnen en willen maken. Dus even goed google-en hoe je dit het beste aan kunt pakken en mijn oudste dochter wilde thuis in bad wel een keer testen met melk en bloemetjes. Dat ging best goed en leuk om te doen :). Na de zwangere foto's in februari gemaakt te hebben, stond afgelopen donderdag deel twee van de serie op het programma. De foto's heb ik bij hen thuis gemaakt, was gelukkig goed te doen met gewoon daglicht. Echt ook super dat ik deze foto's met jullie mag delen. Echt "Power of mother nature"!!
Comments

Minisessies Tulpen

TulpenWebsite

De Noordoostpolder is altijd prachtig in de tulpentijd, overal mooie gekleurde velden met allerlei verschillende tulpen. Dit is de enige tijd in het jaar dat het af en toe filerijden is op de polderwegen, door iedereen die dan de tulpenroute rijdt. Zoals ook voorgaande jaren heb ik dit jaar ook weer wat minisessies in de tulpen georganiseerd. Al in januari had ik mailtjes ontvangen over wanneer ik foto's in de tulpen ging maken. Op dat moment is nog niet heel erg goed te voorspellen wanneer ze mooi in bloei staan. Vaak is dat ongeveer rond Koningsdag, maar dit jaar waren de tulpen wel erg vroeg. In maart was het best warm geweest, dus dit jaar stonden veel velden half april al volop in bloei. Ook de borden van de tulpenroute waren voor het paasweekend al geplaatst, een week eerder dan gepland. De fotosessies plan ik om die reden niet te ver van tevoren. Ik wil zeker weten dat er een mooi en goed bereikbaar veld is, waar ik van de eigenaar van de tulpen ook foto's mag maken. De eerste fotosessie heb ik op de ochtend van 2e Paasdag gedaan. Het was aardig fris, maar we hadden er toch een mooi zonnetje bij.

Normaal zijn twee weken later de meeste tulpen weer gekopt, maar dit jaar was april een erg koude maand. Het heeft zelfs nog wat gevroren s'nachts. Waardoor we dit jaar veel langer van de tulpen konden genieten dan normaal. Dus het lukte zaterdagochtend 29 april om nog een paar minisessies in de meivakantie te plannen. Ik had nog een lijstje gemaakt van iedereen die graag foto's in de tulpen wilde, maar 2e Paasdag niet kon. Uiteindelijk lukte voor een aantal ook deze zaterdag niet, maar volgend jaar komen er zeker weer fotosessies in de tulpen. Ook ben ik van plan dit jaar nog wat foto's in het graan te maken, hoewel wij het zelf dit jaar niet in de buurt van de weg hebben staan… Dus even afwachten of ik een plek kan regelen. Ook ga ik mogelijk in de herfst weer wat foto's in het Kuinderbos maken. Dus mogelijk tot ziens!! Liefs Geke
Comments

Newborn Sven

SvenWebsite

Alweer bijna een maand geleden ben ik bij Sven geweest, om newbornfoto's te maken. Prachtig klein jongetje, inmiddels was hij al ruim 3 weken oud. Doordat hij 2 weken te vroeg geboren was en de start wat onrustig geweest was, kun je dan meestal nu nog wel newbornfoto's maken. Helemaal te voorspellen is een newbornsessie natuurlijk nooit, de baby bepaalt eigenlijk hoe het ritme is en de fotosessie verloopt.

Zoals meestal maak ik eerst de foto met de grote broer. Niek, de grote broer van Sven, vertelde meteen al dat hij niet op de foto wilde. Meestal ga ik toch eerst rustig mijn spulletjes klaarzetten en wat praten. Hij vond alles erg interessant en toen alles er aan toe was, was hij er ook klaar voor om toch even met zijn kleine broertje op de foto te gaan. Erg mooi ook om te zien hoe blij hij met zijn kleine broertje is :). Vervolgens was hij klaar en kon weer gaan spelen en heb ik nog wat foto's in de schaal en op de mintgroene achtergrond gemaakt van Sven. In de schaal heeft hij even rustig gelegen, daarna begon hij wakkerder te worden en kreeg hij honger. Op het achtergrondje vond hij op zijn zij liggen niet echt wat, uiteindelijk even op zijn buik geprobeerd en toen viel hij als een blok in slaap. Dus uiteindelijk een hele variatie aan foto's kunnen maken, allemaal met een beetje mintgroene/ turquoise kleuren. Voor een newbornsessie laat ik altijd een boekingsformuliertje invullen, waar alle wensen op aangegeven kunnen worden. Zo kan ik van tevoren bekijken wat ik meeneem. En probeer ik zoveel mogelijk aan de wensen te voldoen. Lieve Sven, jij ook heel veel geluk en gezondheid toegewenst! Liefs Geke
Comments

Newborn Pepijn

PepijnWebsite

Even weer een paar blogjes typen :). Inmiddels is deze jongen alweer anderhalve maand oud! Wat gaat de tijd snel. Op 1 april werd hij geboren, precies het weekend voor ik een paar dagen op cursus en een weekend weg ging. Dus het was even puzzelen wat handig was, vooral ook omdat de ouders graag een paar foto's voor het kaartje wilden hebben. Om die reden ben ik twee keer geweest. Een keer toen Pepijn 4 dagen oud was, om even wat foto's te maken voor het geboortekaartje. Eentje van hem zelf en een met zijn grote broer, die toen ook nog een beetje aan de nieuwe situatie moest wennen.

Op dag 14 ben ik voor de tweede keer langs geweest. Dit keer eerst weer wat foto's met grote broer Fender gemaakt. Vervolgens naar boven om wat foto's met papa, mama en met het complete gezin te maken. Daarna heb ik nog wat foto's van Pepijn alleen op de blauwe achtergrond gemaakt. Pepijn had een wat onrustig dagje die dag, hij was erg wakker en wilde graag alles meemaken. Dus een paar mooie heldere foto's van hem kunnen maken. Zijn blauwige ogen kwamen prachtig uit met de blauwe achtergrond. Lieve Pepijn, heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst. Dat komt vast goed met zo'n grote trotse broer en natuurlijk ook trotse ouders :). Liefs Geke
Comments

Julia & Esmee

TalsmaWatermerk

Zondag 26 maart ben ik in de middag met Julia, Esmee en hun ouders naar het natuurgebied bij de Rotterdamse Hoek (vlakbij Creil) geweest, om hier wat nieuwe foto's van de meiden, maar ook van het gezin te maken. Ik was eerder die week al even op de locatie gaan kijken. Vooral omdat het een redelijk nieuw aangelegd natuurgebied is. Het is niet altijd even mooi om foto's te maken, maar ik hoop hier in de toekomst veel vaker te kunnen komen. Het is mooi in de buurt, een plek waar het vaak erg rustig is, af en toe een wandelaar. Maar vergeleken met het Kuinderbos op zondag is dit ideaal om foto's te maken.

Nu was het riet aan de waterkant prachtig om als achtergrond te gebruiken. Ook het stukje bos verder naar achteren kan erg mooi zijn, maar om een beetje een serie te krijgen die bij elkaar past, zijn we daar niet eens meer geweest. Julia en Esmee wisten zelf ook precies hoe ze op de foto zouden willen, en gingen er helemaal voor staan :). Aan het eind nog even een foto met favoriete knuffel Pikachu en de fotosessie was helemaal compleet.

Inmiddels is er iets moois voor aan de wand in bestelling, dat is iets nieuws wat vanaf nu ook via mij besteld kan worden… Binnenkort zal ik dit verder met jullie delen. Het is een mooi nieuw systeem om de foto's in de vorm van een soort collage mooi strak op de muur te krijgen. Hier volgt dus nog meer over ;)…

Comments

Earlybirds Fotografie: Miu

Miu-03032017-EarlybirdsWebsite

Afgelopen zondag 19 maart ben ik na een korte pauze weer een keer op pad geweest voor Stichting Earlybirds. Dit keer ontmoette ik in het MC Zuiderzee in Lelystad Miu en haar trotse ouders. Bij haar moeder braken met precies 33 weken spontaan de vliezen. Vervolgens is het nog even rustig gebleven.

Na een zwangerschap van 33 weken en 5 dagen kwam Miu Lizzy ter wereld, met een gewicht van 1940 gram. De bewuste ochtend had het nog zwangere stel een rondleiding in de couveuse kamer waar de weeën spontaan begonnen.Vader kwam 5 uur later terug in dezelfde kamer met hun dochter dit vol ongeloof van de mevrouw die ze eerder de rondleiding had gegeven.

Nu is het ruim twee weken verder en ze doet het heel erg goed. Ze is al ongeveer 400 gram gegroeid en drinkt al wat uit het flesje. Op het moment krijgt ze dat nog aangevuld met sondevoeding. Maar als ze sterk genoeg is om goed zelf te drinken, mag ze waarschijnlijk binnenkort naar huis. Lieve Miu, heel erg veel geluk en gezondheid voor jou en natuurlijk ook voor je trotse ouders! 

Liefs Geke
Comments

Noa, An & Lente

NoaAnLenteWatermerk

Alweer een paar weekjes geleden deze ondernemende dames in de studio. Was best een uitdaging om ze ook met z'n drieën goed op de foto te krijgen, maar dat is gelukkig ook gelukt. Noa haar nichtje Lente zijn beiden 4 jaar en wilden ook dolgraag samen op de foto. Zo mooi hoe meisjes van 4 samen poseren voor de foto :). Ook een foto van Noa met haar zusje An van bijna 2 kon natuurlijk niet ontbreken. Inmiddels in An vlak na deze fotosessie 2 jaar geworden. Van haar foto's kon nog eentje gebruikt worden voor haar verjaardagstaart. Lieve Noa, Lente, An en natuurlijk jullie familie… Heel erg veel plezier met jullie foto's! Liefs Geke

Comments

Newborn Marijn

MarijnWatermerk

Hier dan het blogje van Marijn. Inmiddels is hij alweer ruim een maand oud. Op de dag dat ik hem op de foto kwam zetten (10 maart) was hij 13 dagen oud. Een prachtig mooi ventje en natuurlijk hele trotse ouders. Eerst alle spulletjes klaargezet, Marijn lag heerlijk te slapen in de box. Hij had een mooi pakje aan, waar de ouders graag ook wat foto's mee hadden, dus eerst op het grijze, wollige kleedje hier wat foto's mee gemaakt, daarna die kleertjes uit gedaan en een grijs broekje uit mijn spulletjes erbij aan gedaan. Marijn werd hier wel wat wakkerder van en kreeg wat honger. Na een paar fotootjes, toch maar alvast een flesje, want van foto's maken krijg je ook best honger.

Daarna nog even wat liggende foto's op de blauwe achtergrond gemaakt. Op zijn buik hebben we ook nog even geprobeerd, maar dat vond Marijn niet echt wat. Dus snel weer terug naar op zijn zij. De baby bepaald altijd wat hij of zij wel of niet fijn vindt en wat voor foto's ik uiteindelijk kan maken. Al met al een heel veel mooie en gevarieerde foto's kunnen maken.

Ook aan het eind natuurlijk nog even met de trotse papa en mama op de foto. De witte vitrage maakte een prachtige, mooie witte achtergrond. Ik word altijd blij als ik lichte vitrage zie hangen in een huis, want hier kun je vaak prachtige, lichte tegenlichtfoto's mee maken. Mooie Marijn, heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst! Liefs Geke
Comments

Baby Sep

SepWatermerk

Hier dan de collage en het blogje van Sep. Als kraamkado had zijn moeder van haar collega's een cadeaubon gekregen voor een fotosessie van zoontje. Na de newborntijd adviseer ik vaak om tot een leeftijd van ongeveer 4 maanden te wachten met de fotosessie. Rond 4 maanden kunnen ze vaak op de buik het hoofdje wat optillen, daardoor krijg je ook iets meer variatie in de foto's.

Sep was hier ruim 6 maanden, rond 6-7 maanden kunnen veel baby's met wat houvast ook al zitten. Ook erg leuk om dat op de foto te zetten natuurlijk. Ook daar is een foto van gemaakt natuurlijk, niet in deze collage, maar hier terug te zien. Vaak maak ik eerst wat foto's van de baby, in het begin vooral hele verbaasde blikken naar wat er allemaal gebeurd. Flitsers, camera en natuurlijk een nog onbekende ruimte. Voor baby's en kleine kinderen duurt het maken van foto's niet zo lang, ze zijn er zelf ook vaak wel snel weer klaar mee. Vaak maak ik in ongeveer 20 minuten wat verschillende foto's. Sep heeft eerst even in een grote schaal gezeten, vervolgens nog even op de buik en daarna nog even een paar op een grijs, wollig kleedje. Hij deed het super goed, maar toen was het voor hem ook even genoeg. Nog even een fruithapje tussendoor en tot slot nog even met de trotse papa & mama op de foto. Lieve Sep en ouders, heel erg veel geluk en gezondheid toegewenst en misschien tot een volgende keer! Groetjes Geke
Comments

Zwangerschap Hanna

HannaWatermerk

Inmiddels ruim een maand geleden dat ik deze foto's gemaakt heb van Hanna met haar gezin. En de tegenstelling kan nu niet groter zijn! Het was toen rond het vriespunt, sneeuw en een koude oostenwind. Hierdoor was de gevoelstemperatuur onder het vriespunt. Vandaag lijkt het wel zomer buiten met 16 graden en zon ;). Ik ben die vrijdagmiddag naar Zwolle gegaan om daar foto's in het Weezenlandenpark te maken, omdat ik op tijd was heb ik eerst even rustig kunnen kijken wat mooie plekjes waren. Even weer opwarmen in de auto… toen waren ze er ook al en konden we meteen foto's maken. Hanna en Greg nog even zonder jas. Zoontje Fender mocht lekker warm ingepakt blijven. Na ruim 20 minuten fotograferen zijn we richting hun huis vertrokken om daar op te warmen en nog een paar foto's in andere setting te maken.

Hanna, heel erg veel succes nog met de laatste loodjes en ben benieuwd wanneer de kleine zich laat zien. Hopelijk tot binnenkort! Groetjes Geke
Comments

Cake Smash Linn & Lieva

LinnLievaWatermerk

Al weer 2 weekjes geleden had ik deze twee vrolijke dames voor mijn camera. Een heel mooi stel samen :). En voor mij de eerste duo-cakesmash. De moeders van de meiden zijn beste vriendinnen en zijn op dezelfde dag bevallen, dus Linn en Lieva vieren hun verjaardag dus ook op dezelfde dag. Een hele leuk en goede reden om dit met z'n tweetjes te gaan doen. Ook afzonderlijk nog wat foto's kunnen maken van deze gezellige kliederpartij. Vooral de hartjes op de taartjes vielen erg in de smaak, maar ook de taartjes zagen er aan het eind niet meer zo netjes uit. Toen ze klaar waren met kliederen en snoepen nog even samen schoon worden in het badje. Water en schuim is ook altijd feest. Hoewel, als eentje heel hard begint te spetteren en de ander dat niet helemaal top vindt, dan is het badje toch nog wat te klein voor twee ;).

Nog eventjes en jullie kunnen de verjaardagen gaan vieren, alvast een heel leuk eerste verjaardags-feestje toegewenst natuurlijk, wordt vast een vrolijke boel! Liefs Geke
Comments

Julian & Esmée

JulianEsmeeLogo

Laatst toen alles mooi wit kleurde, ben ik naar het Kuinderbos geweest om daar foto's te maken van Julian & Esmée. Ook samen met hun ouders en trotse oom. De hele week ervoor was alles al mooi wit, ook rijp aan de bomen. Maar voor deze vrijdag werd er aardig wat dooi voorspeld. Dus het was een klein beetje de vraag of er nog iets wit zou zijn. Het rijp van de bomen was inmiddels weg. Maar door de bevroren ondergrond en het rijp dat van de bomen was gevallen, waren er verschillende plekken in het bos die mooi wit kleurden. Dat geeft toch wel iets bijzonders en extra's aan de foto's. Doordat de temperatuur wel al wat omhoog ging en het zonnetje scheen, was het toch best lekker om buiten te zijn. We hebben op verschillende plaatsen in het bos, op de open vlakte en bij de burcht foto's gemaakt. De kinderen deden het geweldig, heerlijk buiten en alle ruimte, dat scheelt een hoop. De moeder had al aangegeven dat ze op het moment niet altijd meer graag op de foto gaan. Dat is natuurlijk altijd even afwachten, helemaal op vrijdag aan het eind van de week. Maar ze hebben het beiden top gedaan.

Ook erg leuk om de kinderen te zien groeien, want ik heb ze al op verschillende momenten op de foto gezet. Toen Esmée nog in de buik zat, bij de newbornsessie van haar en later ook nog met de Cakesmash. Wel mooi om te zien hoe ze nu bijna twee jaar later veranderd en groot geworden is. En het is natuurlijk ook heel fijn als mensen tevreden zijn over de foto's en weer terug komen :)… Hopelijk weer tot een volgende keer! Liefs Geke
Comments

Fotoclub Uitje ENKA Fabriek

JanineENKALogo

Op vrijdagmiddag 6 januari ben ik samen met een groepje mede-fotografen een middagje op pad geweest. Het doel was om een keer samen foto's te maken op een mooie locatie. Dit is dus uiteindelijk de ENKA fabriek in Ede geworden. Het was even een stukje rijden, maar ook erg bijzonder om een keer te doen. Het was mooi zonnig weer, maar wel erg koud. In het gebouw was geen verwarming aanwezig, dus petje af voor de zwangere Janine die veel model heeft gestaan. In de gang, waar aan beide kanten ramen waren, was de temperatuur gelukkig wel aardig te doen, doordat de zon hier op stond. Ze had zelf ook veel verschillende kleding met kleur meegenomen, waarvan eerder al iets op mijn Facebook-pagina te zien was. Aan het eind hebben we ook nog wat foto's gemaakt in deze speciale zwangerschapsjurk van Mii Estilo. Deze heb ik in mijn collectie voor het maken van zwangerschapsfoto's, dus zou je dat ook graag willen, dan is dit uiteraard mogelijk (in de studio of op locatie). Als hier veel vraag naar is, hoop ik ook nog andere kleuren en modellen aan mijn collectie toe te kunnen voegen.

Janine, heel veel succes nog even met de laatste loodjes!! Komt nu wel dichterbij, spannend… Liefs Geke


Nog even de teamfoto van ons vieren:
gfw-20170106-110-WEB
Comments

Cake Smash Loïs

LoisCollageLogo

De eerste fotosessie van 2017 was vlak na de jaarwisseling op 5 januari. Die dag heb ik de bijna-jarige Loïs op de foto gezet in een feestsetting met een taart, dit keer in de kleur paars-turquoise. Een beetje spannend was het ook wel. De moeder van Loïs is ook fotograaf, dus aan de ene kant een eer dat ze mij kiest om deze foto's te maken, aan de andere kant toch ook wel wat extra spannend, omdat zij misschien bij het resultaat weer op andere details let :). Loïs deed het echt super goed! Ze vond de ballonnen nog wel een beetje spannend zo dichtbij, die had ze nog niet zo vaak gezien. De taart daarentegen vond ze heel interessant en lekker. De sterren werden er vakkundig vanaf gehaald en geproefd. Na een tijdje heerlijk knoeien en snoepen van de taart, nog even schoon worden in de grote teil. Dat is op die leeftijd altijd feest en zo kon ze ook weer mooi schoon mee naar huis.

Voor de verjaardags-sessies maak ik trouwens zelf allerlei vlaggetjes, die ik ook weer in andere combinaties kan gebruiken. Dus ik kan veel verschillende kleurencombinaties maken met deze vlaggetjes en de ballonen die ik heb. Ook van de tulerokjes heb ik wat kleurtjes op voorraad om hiervoor te gebruiken. Wil je ook leuke verjaardagsfoto's, dit kan zowel met als zonder taart natuurlijk, dan kun je altijd contact opnemen en je wensen aangeven.
Comments
© 2018 Geke de Groot-Willems Contact