2018

Studio vs. Thuis

gfw-20180309-6SITE

Afgelopen vrijdag heb ik de eerste newbornfotosessie in mijn studio gehad. En de eerste was niet eentje, maar zelfs een tweeling!! Wel even een uitdaging, maar superleuk :).

Nu leek het mij leuk om te proberen de voordelen en nadelen op een rijtje te zetten: Newborn-fotosessie in de studio vs. thuis

Studio

Voordelen:
+ ideaal en genoeg licht, daardoor betere kwaliteit foto's
+ temperatuur goed te regelen
+ veel spulletjes en materialen voor foto's binnen handbereik
+ ruimte om verschillende settings klaar te zetten
+ luiers, billendoekjes, flessenwarmer aanwezig
+ in de 2e week kan het fijn zijn om er even uit te zijn
+ relaxstoel voor de ouders
+ wandproducten en albums kun je live bekijken

Nadelen:
- Reistijd, dus je moet er naar toe.

Thuis:

Voordelen:
+ Eigen omgeving
+ Fijn als je nog niet goed mobiel bent

Nadelen:
- Vaak beperkt ruimte, kan vaak 1 setting tegelijk klaarzetten
- Soms geen ideaal licht (klein raam of juist felle zon op het zuiden)
- Temperatuur is niet in ieder huis goed te regelen.
- Na de sessie zit je soms nog een tijd in de warmte.
- Moet soms geschoven en verplaatst worden, om op een goede plek ruimte te maken.
- Beperkt in spullen die ik mee kan nemen.

Ik ben wel benieuwd of jullie nog aanvullingen hebben op deze lijstjes
Comments

Baby Nikki

FamSchreuderSite

Een paar weekjes geleden was dit mooie meisje samen met haar ouders in de studio. Haar moeder had een fotosessie cadeau gekregen voor haar verjaardag. De voorkeur was in eerste instantie voor buitenfoto's, maar op de geplande datum was het weer echt te koud voor een kindje van 7 maanden. En omdat ze toch het liefst die datum hadden, hebben we besloten de foto's in de studio te maken. Eerst wat foto's van Nikki in de schaal en op het stoeltje, ze kon al best goed zitten en had in de schaal al niet echt houvast meer nodig. Voor kindjes die net kunnen zitten heb ik ook een mooi kuipstoeltje, die voor allerlei gekleurde achtergrondjes gezet kan worden. Heel leuk voor babyfoto's :).

Daarna wat foto's met mama samen. Papa moest nog even snel wat ophalen van huis. Toen hij er weer was, natuurlijk ook wat foto's met papa en van het hele gezin. Toen was Nikkie wel moe van de hele fotosessie en was het tijd om weer richting huis te gaan. De albums zijn hebben jullie inmiddels. Heel veel plezier ermee! Groetjes Geke
Comments

Zwanger Bianca

BiancaSite

Hoogste tijd om dit blogje nog even te plaatsen, want inmiddels in de kleine er al ;). Al weer ruim een maand geleden (zondag 4 maart) maakte ik deze foto's van Bianca samen met haar man Stan en hun hond bij de Noordoostpolderdijk. We hadden in eerste instantie de donderdag hiervoor afgesproken, maar dit was de beruchte donderdag van afgelopen winter met -4 en windkracht 6bft, waardoor de gevoelstemperatuur nog heel veel lager lag. Dit was echt niet te doen, dus daarom in overleg deze afspraak verplaatst. Het mooie die zondag was dat het ijs voor een deel nog wel te zien was in het IJsselmeer en in de verte wat kruiend ijs te zien was bij een dijkje in het water. Toch wel bijzonder, want dat heb je niet zo vaak. We hebben verschillende foto's gemaakt, met z'n tweeën, met de hond erbij, foto's met tegenlicht en aan het eind nog wat foto's in een mooie denim-blauwe jurk van Mii Estilo. Deze is hier te zien.

Een week later stuurde ik Bianca een berichtje, met de vraag of ze de foto's goed ontvangen had. Toen vertelde ze dat het goed was dat we de foto's gemaakt hadden, 5 dagen later is hun zoontje na een zwangerschap van 35 weken geboren. Gelukkig gaat alles goed en zijn ze al weer een tijdje thuis. Inmiddels is hij afgelopen vrijdag in mijn studio geweest voor zijn newbornfoto's :). Dat blogje volgt binnenkort!
Comments

Zwanger Marjan

ZwangerMarjanSite

Hier het blogje van de zwangerschapsfotosessie van Marjan. We hadden van tevoren al even contact gehad om te bespreken waar we foto's zouden maken, het liefst buiten wat foto's met haar zoontje Kayden en ook een paar foto's in een mooie jurk. Nu was op de dag dat we foto's zouden maken Kayden helemaal niet fit en hebben we besloten eerst wat foto's met hem samen in de studio te maken. Wat voor een witte en een aantal voor een grijze achtergrond. Ondanks dat Kayden niet helemaal fit was, deed hij het fantastisch. Al een hele trotse grote broer. Een paar fotootjes met Kayden heb ik hieronder geplaatst, omdat ze te veel verschilden met de foto's bij het riet, matchte het niet zo mooi in de collage.

Toen we in de studio klaar waren, zijn we met de auto naar het nabijgelegen natuurgebied bij de Rotterdamse Hoek gegaan. De jurk had Marjan in de studio al aan gedaan, daar was het sowieso lekker warm. Buiten stond nog wel een aardig frisse wind. Bij het natuurgebied hebben we een stukje gelopen richting een plas waar veel riet bij stond. Hier viel het voorjaarszonnetje heel mooi doorheen. Dat was ook heerlijk in de luwte van het bos, dus het was er helemaal niet koud. Met jas aan was het zelfs te warm. Het was toen op 16 februari veel beter weer dan afgelopen week, toen heb ik nog een zwangerschapssessie moeten uitstellen door de kou en harde wind. Dus die dag hebben we heel veel geluk gehad. Marjan, nog heel veel succes even met de laatste loodjes en als de kleine er straks is, kom ik natuurlijk langs om ook van deze periode mooie foto's te maken. Liefs Geke


Marjan2FB
Comments

Zwanger Mariska

ZwangerMariskaSite

Op vrijdag 9 februari had ik met Mariska afgesproken om wat zwangerschapsfoto's te maken. Wat buiten met een mooie zwangerschapsjurk en misschien ook nog een paar binnen in de studio. Nu kreeg ik woensdagmiddag begin van de middag een berichtje van Mariska, dat het eigenlijk wel heel mooi zonnig weer was en misschien het Golden Hour (het uur voor zonsondergang) die dag wel eens heel mooi kon zijn, of ik heel misschien tijd had. Ik zat thuis aan tafel met mijn 3 meiden en een vriendinnetje, die bij ons te spelen was. Nu was het Golden Hour vanaf ongeveer 16.40 uur. Dus maar even nagedacht wat zou kunnen en mijn schoonvader gebeld. Hij kon tussen eind van de middag wel even op mijn meiden passen en zo lukte het om 16.15 uur richting de Wellerwaard te gaan.

Daar aangekomen eerst even kijken hoe het erbij lag. In het midden bij het restaurant was het erg kaal, maar een stukje meer richting Bant was veel riet te zien. Dus zijn we richting die parkeerplaats gegaan en een stukje het pad met riet ingelopen. Hier hebben we op verschillende plekjes wat foto's gemaakt. Tussen het riet en net voor wat water, wat ook weer een mooi effect gaf door de weerkaatsing van de ondergaande zon in het water. Als je geluk hebt, heb je tijdens het Golden Hour een hele mooie warme goud-kleurige gloed in je foto's. Dat was nu ook echt zo, de halmen van het riet leken wel goud-kleurig licht te geven. Alleen al prachtig om doorheen te lopen. Mariska, heel veel succes nog eventjes en tot binnenkort in de studio, dan gaan we daar nog een paar fotootjes maken. Groetjes Geke
Comments

Cakesmash Julia

CakesmashJuliaSite

Voor haar cakesmash-fotosessie kwam op vrijdag 2 februari Julia met haar moeder naar mijn fotostudio, ze was een paar weken hiervoor al 1 jaar geworden. Alles stond klaar, eerst maar even rustig bij mama op de arm wennen aan de studioruimte. En na een tijdje zittend naast de taart. Deze vond Julia toch wel een beetje spannend. Met hulp van haar moeder heeft ze wat hapjes geproefd. En zo hebben we toch wat foto's met de taart kunnen maken. Deze kon verder mooi mee naar huis voor bij de thee. Het is nooit helemaal te voorspellen bij kindjes van deze leeftijd hoe ze reageren, wat ze leuk vinden en ook wat ze spannend vinden. Achteraf was Julia ook niet helemaal fit en wilde ze het liefst veel bij mama op schoot.

Na de taart nog even in badje vond ze wel heel erg leuk. Heerlijk nog even spetteren en wat bellen blazen. Toen heeft ze nog erg genoten en veel gelachen. Ze was de eerste die het mooie witte badje mocht uittesten. Het badje stond ook super leuk op de foto en is een aanwinst voor in de studio om na de cakesmash ook nog wat foto's in te maken. Lieve Julia, ik hoop dat je weer helemaal fit bent en de virusjes nu verder even aan je voorbij gaan. Het boekje verwacht ik binnenkort, dan komt alles jullie kant op. Misschien tot ziens in de toekomst! Liefs Geke
Comments

Cakesmash Duuk

CakesmashDuukSite

Alweer een tijdje terug was deze stoere jongen in mijn studio voor zijn Cakesmash fotoshoot. Ik zou alles een beetje klaarzetten in de kleuren mint met lichtblauw. Dus weer een leuke combi met de vlaggetjes gemaakt en daarbij ballonnen gezocht. Ook een passend taartje geregeld via Nova & Theresa van Brussel uit Creil. Deze was ook prachtig geworden en paste super in de hele setting.

Duuk was eerst aardig onder de indruk van alles en zat mooi stil vanachter de taart om zich heen te kijken. Het heeft denk ik zeker wel 5-10 minuten geduurd voordat hij iets ging doen en met hulp wat hapjes van de taart ging proeven. Toen was het feest, de taart zat op een gegeven moment overal ongeveer. Het is eigenlijk altijd heel wisselend hoe kindjes van deze leeftijd reageren, weinig kinderen vallen meteen aan op de taart. Het is een andere omgeving, taart en ballonnen (wat ze nog niet goed kennen). De een heeft vooral aandacht voor de ballonnen, de ander vindt ze weer eng. Duuk vond op een gegeven moment alles wel leuk.

Toen hij uitgespeeld en gesnoept was, heb ik het badje klaargemaakt. Nog even heerlijk spetteren in het badje, en hij kon weer heerlijk schoon mee naar huis.
Comments

Julia & Charlie

JuliaCharlieSite

Hier dan de collage van Julia & Charlie. In augustus had ik Julia ook al op de foto gezet tijdens de minisessies op de dijk, toen Charlie nog in de buik zat. Nu inmiddels iets groter en grote zus geworden. Voor de foto's had ik in overleg de roze achtergrond klaargezet en eerst wat foto's van Julia gemaakt in haar mooie Unicorn-jurkje met haar stokpaardjes, zie hier. Vervolgens omgekleed helemaal in het roze en wat foto's samen met haar zusje. Eerst samen op een kussen, daarna op schoot op de grond, naast de kleurige paddestoel die ze zelf hadden meegebracht. Natuurlijk ook nog even met mama op de foto en tot slot Charlie nog even alleen liggend op een wollig kleedje en trotse zus er ook nog even bij.

De dames deden het supergoed en het is een hele mooie selectie met foto's geworden, die inmiddels al bezorgd zijn. De mini-albums komen er binnenkort ook aan :). Veel plezier ermee alvast en tot ziens! Liefs Geke
Comments

Newborn Sophie

SophieSite

Hier dan het blogje van het prachtige meisje Sophie. De eerste newborn waar ik dit jaar foto's gemaakt heb. Eind december had ik al met haar moeder in de kas gekeken, om daar tussen de rozen en orchideeën zwangerschapsfoto's te maken in een mooie jurk. Maar een dag later werd zij opgenomen in het ziekenhuis en is Sophie een kleine maand eerder dan gepland geboren, vlak voor kerst. De eerste dagen hebben zij in het ziekenhuis doorgebracht, maar ze deed het zo goed dat ze al snel richting huis mochten. Toen hebben we een afspraak voor newbornfoto's gemaakt, het had ook nog wel iets later gekund, omdat Sophie natuurlijk wat te vroeg was. Maar omdat ze ook foto's voor de uitnodigingen van het kraamfeest nodig hadden, ben ik begin januari langs geweest.

Toen ik daar kwam, was het al lekker warm. Er waren twee goede plekken bij een raam, waar ik spulletjes heb klaargezet. Het was wel een erg grijze en druilerige dag. Januari is meestal niet een periode met veel licht, dus dat is soms wel even behelpen, maar goed gelukt :). Eerst was Sophie erg wakker, vaak maak ik eerst wat foto's liggend op de rug, hier was dat in een rieten schaal met roze. Al snel begon ze om zich heen te zoeken en had ze honger. Dus even wat gedronken. Vervolgens wat foto's op de lichte achtergrond, toen viel ze in slaap. Ook maak ik vaak wat detailfoto's van lipjes, wimpertjes, vingertjes en teentjes. Een foto van het kaartje heb ik al gezien, hij is prachtig geworden! Het album en de harmonicaboekjes komen binnenkort jullie kant op. Heel veel geluk en gezondheid toegewenst en misschien tot ziens in de toekomst! Groetjes Geke
Comments