Cakesmash VeniceHier de collage van de Cakesmash fotosessie van Venice. Wat een geweldig, gezellig meisje! Ze ging eerst even om zich heen kijken, even aan de taart voelen, even proeven. De smaak moest een beetje wennen, de meeste kindjes van bijna 1 jaar kennen die smaak nog niet erg goed, met een beetje hulp van mama ging ze na een tijdje toch wat aan het smeren en wat hapjes eten. Na een beetje smeren, waren ineens de ballonnen nog een stukje interessanter dan de taart. Ook kon ze al alle kanten op kruipen, dus mama mocht haar regelmatig terugzetten op de achtergrond. Ook mama haar kleren waren niet helemaal schoon gebleven hierdoor… oeps! Kan gebeuren, misschien nog even bij mijn info zetten, want dat stond er nog niet in ;).

Toen ze na een tijdje was uitgekeken op de taart, even de rommel wat opgeruimd en het badje gevuld. In bad kon ze nog even heerlijk spelen en spetteren. Dit levert vaak ook hele leuke plaatjes op, dus ook altijd erg leuk om te doen na de taartfoto's. Vervolgens kon Venice weer heerlijk schoon mee naar huis. Heel veel plezier met de gezellige foto's!! Liefs Geke

Comments

Jaaroverzicht 2018Wauw!! Wat een fantastisch foto-jaar is het dit jaar weer geweest! Het eerste echte jaar in mijn studio :). Het is natuurlijk altijd afwachten hoe dat allemaal gaat en vooral ook of mensen voor newbornfoto's echt naar mijn studio komen. En tot mijn verbazing heb ik alle newbornfoto's dit jaar in mijn studio gemaakt, dat had ik begin dit jaar echt niet verwacht. Daarnaast natuurlijk verschillende zwangerschapsfotosessies, begin dit jaar veel buiten en nu aan het eind van het jaar best een aantal in de studio. Verschillende kindjes die de studio hebben veranderd in een grote chaos. De ene met de taart, de andere kreeg de hele inhoud van het badje eruit gespetterd na de cakesmash ;). Ook heb ik nog verschillende minisessies gedaan, in de tulpen, in het graan, in de herfst en natuurlijk bij het Luierfestival afgelopen zomer.

Al met al weer een mooie, kleurig overzicht. Op naar het volgende jaar met al weer wat newbornsessies in de planning, de laatste paar maanden van mijn daglichtfotografie opleiding bij Willie Kers en heel veel nieuwe ideeën. Soms is het lastig dat er niet meer dagen of uren in een week zitten. Tot volgend jaar allemaal! Liefs Geke
Comments

Cakesmash ManuerHet tweede feestje van die dag. Toen alles weer mooi schoon was van de Cakesmash daarvoor, kwam Manuer met zijn moeder naar mijn studio. Zijn vader kon er door werk niet bij zijn helaas, die had het ook graag in het echt willen zien. Gelukkig is alles goed in beeld vastgelegd. Zijn moeder had al voorspeld dat hij zou aanvallen op de taart en deze werkelijk overal zou zitten (gelukkig is de voorspelling van de gordijnen niet uitgekomen). En gelijk had ze Manuer liet echt niks heel van de taart, zelfs de bodem was gesloopt. Alles was lekker blauw, hij heeft heerlijk zitten smeren en eten. Ook de ballonnen vond hij erg interessant, dus deze kleefden ook overal aan.

Na het gezellige smeerfeest, even heerlijk schoon worden in badje. Daar kon hij even weer lekker tot rust komen. Heerlijk met zijn handjes bezig, nog even wat bellen geblazen waar hij vol verbazing naar zat te kijken. Dus ook dit was weer een gezellig feestje. Inmiddels is ook hij alweer 1 jaar! Van de foto's heeft als het goed is eentje in posterformaat op de muur gehangen tijdens zijn verjaardag. Het is vast een heel gezellig feest geweest!
Comments

Cakesmash RebeccaIn 1x ging het ineens heel hard met de Cakesmash-fotosessie aanvragen. Zo kon ik 5 november twee fotosessies inplannen. Voor Rebecca was dit zelfs op haar verjaardag! De visite was dat weekend al geweest en bij de taart voor haar verjaardag had ze ook al een eigen Giant Cupcake. Dus voor haar heb ik het taartje niet geregeld. Maar ik wist wel wat voor kleur deze ongeveer zou gaan worden. De vraag was lichtroze, wit, goud & zilver…. Eerst dacht ik, dat zijn eigenlijk best wat kleurtjes bij elkaar, maar het resultaat zag er super feestlijk uit!

Rebecca wist in het begin niet goed wat ze van de taart moest vinden. Die was een beetje vies aan haar vingers en ze wilde er eerst het liefst bij weg kruipen. Toen bedacht ik, dat ik vaker had gehoord dat anderen het ook wel eens proberen met een lepeltje of iets en dat was een groot succes. Een theelepeltje uit mijn keukentje gehaald en daarmee begon ze toch aan de taart. Ondertussen zat ze gezellig mee te wiebelen op het liedje "Nijntje is jarig" en heb ik hele leuke foto's kunnen maken. Nog een groter feest was daarna het badje, wat een pret was dat! Het witte badje past ook prachtig in zo'n meisjes setting :). Weer een beetje dweilen na afloop, maar dat is helemaal niet erg, het was een feestje om hier foto's van te mogen maken.
Comments

Cakesmash MexExcuses, de foto is op het moment niet goed zichtbaar, ik ben er mee bezig dit probleem op te lossen, ben helaas nog niet achter de oorzaak. Wordt aan gewerkt, tot die tijd kun je hem hier wel zien…

Na zijn zusje een paar jaar geleden, mocht Mex voor zijn eerste verjaardag ook op de foto met een mooie feesttaart. Ik vraag altijd van tevoren al naar de wensen voor de kleuren. Want er is van alles mogelijk. Ik heb heel veel vlaggetjes, die ik op allerlei manieren kan combineren. Ballonnen natuurlijk ook in allerlei kleuren. En taartjes zijn natuurlijk ook in allerlei combinaties te bestellen. De vraag van de ouders van Mex was of het in zwart-wit kon. Daar moest ik even goed over denken, want dat zijn alleen al voor een taart lastige kleuren. De creme kan al niet echt goed zwart, wat versiering natuurlijk wel. Dus na wat overleg met de bakster en ook met de ouders van Mex (die ook de blauwe achtergrond wel erg mooi vonden), is uiteindelijk dit de combinatie geworden. Een echte stoere jongens setting.

Mex begon al snel aan de taart en de witte crème smeerde behoorlijk. Hij heeft bijna de hele vloer van de blauwe achtergrond er mee ingesmeerd, inclusief een deel van de vloer van mijn studio. Want hij kroop met zijn witte broek ook nog eens alle kanten op ;). Inmiddels was Vitens bezig met een reparatie hier aan de weg, waardoor het water afgesloten was… Gelukkig net op tijd er weer op, om op een gewone manier het badje te vullen (ik had al een en ander geregeld en klaargezet voor als het nog niet gemaakt was). Maar natuurlijk ook op tijd, om de studio weer netjes te hebben voor de fotosessie die daarna nog gepland stond. Na het geklieder nog even lekker in badje en daarna weer schoon mee richting huis.

Inmiddels is Mex alweer 1 jaar, maar altijd een leuke herinnering, zo'n fotosessie voor een eerste verjaardag. Met of zonder taart het kan allemaal :).
Comments

Cakesmash Fiene

CakesmashFieneSITE

Blog
Comments

Cakesmash Jindra

CakeJindraSITE

Alweer ruim een maand geleden was dit mooie meisje bij mij in de studio voor een Cakesmash fotosessie. Een jaar eerder heb ik haar als newborn op de foto gezet, zo leuk om te zien hoe snel ze groeien en hoe ze in dat jaar is veranderd! De kleuren die haar ouders voor de fotosessie hadden gekozen waren roze/wit/goud en grijze achtergrond. Ze hadden zelf al een mooi jurkje ergens gevonden voor de fotosessie. Daar heb ik de versiering passend bij gemaakt. Zelfs de taart paste er perfect bij. Deze was wit-roze met kleine gouden kroontjes erop.

We begonnen natuurlijk met de taart, eerst heel voorzichtig met 1 vingertje, maar uiteindelijk werd het een behoorlijk smeer-partijtje. Ze heeft de taart nog een paar keer van het plateau afgeduwd, dus van die prachtige taart was uiteindelijk niet veel over. Toen dat allemaal klaar was, even de achtergrond wat schoonpoetsen, badje vullen en natuurlijk even lekker schoon worden in het badje. Daar wist Jindra wel goed raad mee, haar ouders hadden al gewaarschuwd dat ze wel van spetteren hield. Dat hadden ze inderdaad niet overdreven ;). Uiteindelijk lag, denk ik, de halve inhoud van het badje op mijn studiovloer… Gelukkig kan deze er tegen, het dweilen was nog wel even een klusje, daar heeft haar moeder nog even mee geholpen. Het was een superleuke fotosessie, volgens mij was het voor Jindra een groot feest en voor mij en haar ouders was het ook genieten. De foto's en het boekje zijn inmiddels bezorgd, heel veel plezier ermee!! En misschien tot weer eens in de toekomst :). Groetjes Geke
Comments

Cakesmash Julia

CakesmashJuliaSite

Voor haar cakesmash-fotosessie kwam op vrijdag 2 februari Julia met haar moeder naar mijn fotostudio, ze was een paar weken hiervoor al 1 jaar geworden. Alles stond klaar, eerst maar even rustig bij mama op de arm wennen aan de studioruimte. En na een tijdje zittend naast de taart. Deze vond Julia toch wel een beetje spannend. Met hulp van haar moeder heeft ze wat hapjes geproefd. En zo hebben we toch wat foto's met de taart kunnen maken. Deze kon verder mooi mee naar huis voor bij de thee. Het is nooit helemaal te voorspellen bij kindjes van deze leeftijd hoe ze reageren, wat ze leuk vinden en ook wat ze spannend vinden. Achteraf was Julia ook niet helemaal fit en wilde ze het liefst veel bij mama op schoot.

Na de taart nog even in badje vond ze wel heel erg leuk. Heerlijk nog even spetteren en wat bellen blazen. Toen heeft ze nog erg genoten en veel gelachen. Ze was de eerste die het mooie witte badje mocht uittesten. Het badje stond ook super leuk op de foto en is een aanwinst voor in de studio om na de cakesmash ook nog wat foto's in te maken. Lieve Julia, ik hoop dat je weer helemaal fit bent en de virusjes nu verder even aan je voorbij gaan. Het boekje verwacht ik binnenkort, dan komt alles jullie kant op. Misschien tot ziens in de toekomst! Liefs Geke
Comments

Cakesmash Duuk

CakesmashDuukSite

Alweer een tijdje terug was deze stoere jongen in mijn studio voor zijn Cakesmash fotoshoot. Ik zou alles een beetje klaarzetten in de kleuren mint met lichtblauw. Dus weer een leuke combi met de vlaggetjes gemaakt en daarbij ballonnen gezocht. Ook een passend taartje geregeld via Nova & Theresa van Brussel uit Creil. Deze was ook prachtig geworden en paste super in de hele setting.

Duuk was eerst aardig onder de indruk van alles en zat mooi stil vanachter de taart om zich heen te kijken. Het heeft denk ik zeker wel 5-10 minuten geduurd voordat hij iets ging doen en met hulp wat hapjes van de taart ging proeven. Toen was het feest, de taart zat op een gegeven moment overal ongeveer. Het is eigenlijk altijd heel wisselend hoe kindjes van deze leeftijd reageren, weinig kinderen vallen meteen aan op de taart. Het is een andere omgeving, taart en ballonnen (wat ze nog niet goed kennen). De een heeft vooral aandacht voor de ballonnen, de ander vindt ze weer eng. Duuk vond op een gegeven moment alles wel leuk.

Toen hij uitgespeeld en gesnoept was, heb ik het badje klaargemaakt. Nog even heerlijk spetteren in het badje, en hij kon weer heerlijk schoon mee naar huis.
Comments

Cake Smash Linn & Lieva

LinnLievaWatermerk

Al weer 2 weekjes geleden had ik deze twee vrolijke dames voor mijn camera. Een heel mooi stel samen :). En voor mij de eerste duo-cakesmash. De moeders van de meiden zijn beste vriendinnen en zijn op dezelfde dag bevallen, dus Linn en Lieva vieren hun verjaardag dus ook op dezelfde dag. Een hele leuk en goede reden om dit met z'n tweetjes te gaan doen. Ook afzonderlijk nog wat foto's kunnen maken van deze gezellige kliederpartij. Vooral de hartjes op de taartjes vielen erg in de smaak, maar ook de taartjes zagen er aan het eind niet meer zo netjes uit. Toen ze klaar waren met kliederen en snoepen nog even samen schoon worden in het badje. Water en schuim is ook altijd feest. Hoewel, als eentje heel hard begint te spetteren en de ander dat niet helemaal top vindt, dan is het badje toch nog wat te klein voor twee ;).

Nog eventjes en jullie kunnen de verjaardagen gaan vieren, alvast een heel leuk eerste verjaardags-feestje toegewenst natuurlijk, wordt vast een vrolijke boel! Liefs Geke
Comments

Cake Smash Loïs

LoisCollageLogo

De eerste fotosessie van 2017 was vlak na de jaarwisseling op 5 januari. Die dag heb ik de bijna-jarige Loïs op de foto gezet in een feestsetting met een taart, dit keer in de kleur paars-turquoise. Een beetje spannend was het ook wel. De moeder van Loïs is ook fotograaf, dus aan de ene kant een eer dat ze mij kiest om deze foto's te maken, aan de andere kant toch ook wel wat extra spannend, omdat zij misschien bij het resultaat weer op andere details let :). Loïs deed het echt super goed! Ze vond de ballonnen nog wel een beetje spannend zo dichtbij, die had ze nog niet zo vaak gezien. De taart daarentegen vond ze heel interessant en lekker. De sterren werden er vakkundig vanaf gehaald en geproefd. Na een tijdje heerlijk knoeien en snoepen van de taart, nog even schoon worden in de grote teil. Dat is op die leeftijd altijd feest en zo kon ze ook weer mooi schoon mee naar huis.

Voor de verjaardags-sessies maak ik trouwens zelf allerlei vlaggetjes, die ik ook weer in andere combinaties kan gebruiken. Dus ik kan veel verschillende kleurencombinaties maken met deze vlaggetjes en de ballonen die ik heb. Ook van de tulerokjes heb ik wat kleurtjes op voorraad om hiervoor te gebruiken. Wil je ook leuke verjaardagsfoto's, dit kan zowel met als zonder taart natuurlijk, dan kun je altijd contact opnemen en je wensen aangeven.
Comments

Cake Smash James

CakesmashJamesWatermerk

Hier is dan ook het blogje van James zijn Cake Smash fotoshoot. De aanvraag kreeg ik al kort na de geboorte van onze dochter Fardau. En omdat ik ook foto's had gemaakt, toen James nog in de buik zat en later als Newborn, leek het me natuurlijk heel erg leuk om de serie compleet te maken. Er was nog wat tijd en het is dan ook gelukt om nog ruim voor zijn 1e verjaardag de fotoshoot te plannen. James is inmiddels verandert in een gezellige vrolijke dreumes en vond de taart en ballonnen erg interessant. Ook kruipen kon hij al erg goed, waardoor hij af en toe even terug gezet moest worden op de achtergrond. Na de foto's met de taart nog even schoon worden in bad, de nichtjes van James waren ook mee en hebben tijdens deze laatste foto's met de bellenblaas gezorgd voor de bellen. Geeft toch een leuk effect bij het badje ;). Al met al weer een geslaagde Cake Smash fotoshoot!

Voor een selectie van verjaardags- en feestfoto's kun je hier kijken. Deze foto's maak ik het liefst met daglicht, om de bijzondere momenten niet net te missen (mijn flitsers hebben tussen elke foto iets tijd nodig om op te laden). Op het moment bouw ik hiervoor het kantoor bij ons thuis om, omdat hier het licht net mooi binnen komt. Maar ik ben op het moment bezig met iets anders, dus het is mogelijk dat dit volgend jaar gaat veranderen. Mocht dat zo zijn, dan laat ik dat natuurlijk tegen die tijd aan jullie zien!

Groetjes Geke
Comments

Cake Smash Maud

CakesmashMaudMetWatermerk-2

Hier is dan de collage van Maud. Op het laatste moment had haar moeder nog het idee om een Cake Smash fotoshoot te doen. Wat extra leuk was, is dat ik destijds al zwangerschapsfoto's gemaakt had, toen Maud nog in de buik zat. En ook de newbornfoto's had ik al van haar gemaakt. Dus dan kan ik natuurlijk moeilijk 'nee' zeggen. Was wel even een beetje zoeken in mijn agenda en even met Eva van Hetismooizo een afspraak maken, zodat er natuurlijk ook een taart is. Maud vond het heel erg leuk en interessant, de buitenkant van de taart vond ze wat gek smaken, maar de slagroom binnen in de taart vond ze toch wel lekker. Toen ze uitgekeken was op te taart, nog even heerlijk spetteren in de teil met water. En daarna weer heerlijk schoon naar huis. Misschien tot een volgende keer weer!
Comments

Cake Smash Esmee

EsmeeMetWatermerk

Om een leuke vervolg-fotoshoot aan te kunnen bieden voor de pasgeboren baby’s die ik gefotografeerd heb, heb ik verschillende leuke settings om foto’s te maken voor het eerste verjaardagskaartje. Een van de mogelijkheden is een Cake Smash. De taart is voor deze portfolio fotoshoot beschikbaar gesteld door Hetismooizo in Lemmer. Ondanks dat het wat viezigheid geeft, is het geweldig leuk om zo’n fotoshoot te doen. Het was ook meteen de ultieme test voor de zinken teil die ik hier had staan, behalve wat gespetter rondom, was deze prima waterdicht. Binnenkort volgen er meer foto’s, gemaakt voor de eerste verjaardagskaart. Dan een jongetje met ballonnen in een blauwe setting. Er zijn van allerlei kleurencombinaties mogelijk. Ook heb ik verschillende kleuren tule rokjes voor meisjes en korte spijkerbroekjes met bretels voor de jongens hier liggen. Wil je ook een afspraak maken voor een verjaardags-fotoshoot of Cake Smash, stuur mij dan een berichtje. Voor info over prijzen, zie het tabblad ‘tarieven’. En Esmée, alvast een superleuke eerste verjaardag toegewenst!!
Comments

Cake Smash Thijs

ThijsCakesmash copy

Nog een klein last-minute spoedklusje... Want Thijs werd al bijna 1 jaar, de taart stond nog in de vriezer en de uitnodiging voor zijn feestje moest nog gemaakt worden. De afspraak voor de Cakesmash was eerst elders gemaakt, maar omdat Thijs toen ziek was, is deze afspraak niet door gegaan... Gelukkig lukte het nog om iets in te plannen en de uitnodiging op tijd klaar te krijgen.

Na een paar foto’s met een grote opblaas 1 gemaakt te hebben, was het tijd voor de taart. Een mooie chemisch groene taart met bloemetjes. Thijs vond vooral de kaarsjes die er op stonden erg mooi. Met hulp van zijn moeder een paar stukjes geproeft... Thijs vond de taart niet echt lekker, dat is aan de foto’s niet af te zien. Zo’n mooi, blij en stralend gezichtje!
Comments
© 2018 Geke de Groot-Willems Contact