Earlybirds Fotografie: KoenVrijdagmiddag 19 oktober mocht ik richting ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen om daar een reportage te verzorgen voor Koen en zijn trotse ouders. Koen was anderhalve week eerder na een zwangerschap van 34 weken geboren. De weeën waren spontaan begonnen, gelukkig zijn de vliezen pas in het ziekenhuis gebroken. De bevalling ging zo snel, dat ze anders mogelijk het ziekenhuis niet gehaald hadden. Na de bevalling wilde de placenta niet goed loslaten, hiervoor moest Koen’s moeder nog naar de OK, daar bleek deze ingegroeid te zijn. Hierdoor is ze veel bloed verloren en heeft ze nog wel wat tijd nodig om herstellen. Gelukkig wordt daar in Heerenveen goed voor gezorgd en heeft ze samen met Koen een mooie kamer op de kinderafdeling.

Tijdens de reportage mocht Koen in badje, dat vond hij heerlijk. Maar ook werd hij wat ongeduldig en hongerig. Dus snel een fles er achteraan. Deze dronk hij erg goed zelf leeg. Hij had tijdens de reportage nog een sonde voor bijvoeding, maar als hij zo doorgaat mag deze er misschien over een tijdje ook uit en mag hij misschien binnenkort wel naar huis. Ook was Koen al heel erg alert, hij volgde alles wat er gebeurde en keek ook regelmatig recht in de camera, zo grappig om te zien, dat maak je niet zo vaak mee. Lieve Koen en natuurlijk ook je ouders en grote zus, heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst. Hopelijk snel samen thuis! Liefs Geke

Comments

Earlybirds Fotografie: Jelte

CollageJelteWEB

Vrijdagmorgen 22 juni mocht ik naar het ziekenhuis Ny Smellinghe in Drachten, om daar Jelte op de foto te zetten samen met zijn ouders en grote broer Tieme. Jelte was na een zwangerschap van 30 weken en 2 dagen met een spoedkeizersnede ter wereld gekomen, met een gewicht van ongeveer 1800 gram, dus voor zijn leeftijd was hij al goed gegroeid in de buik. De bevalling kwam vrij onverwachts, ineens kreeg zijn moeder veel bloedverlies, waardoor de spoedkeizersnede in Drachten is gedaan. Daarna heeft Jelte nog een week op de NICU in Groningen gelegen en een tijdje in Leeuwarden op de High Care. Nu is hij 6,5 week verder en ligt al weer een tijdje in Drachten. Hij doet het erg goed, hoewel hij vorige week door een virusinfectie het nog even erg moeilijk gehad heeft. Hopelijk mag hij binnenkort van de monitor en wordt hij nog wat sterker, zodat hij ook straks zelf goed genoeg kan drinken. Nu krijgt hij nog bijvoeding via de sonde.

Speciaal voor de foto’s kwam vandaag zijn trotse grote broer Tieme van 2,5 jaar ook mee. Hij vond het erg leuk om te helpen zijn broertje in bad te doen. Stiena, Melle, Tieme & Jelte, heel erg veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst en succes nog even in Drachten met de laatste stappen die komende weken nog gemaakt moeten worden, voordat jullie straks samen thuis kunnen zijn. Liefs Geke

En namens de ouders van Jelte ook nog een stukje:

Inmiddels is het "alweer" 6,5 weken geleden dat wij de trotse ouders zijn geworden van onze prachtige zoon Jelte. Een hele intensieve en spannende tijd. Gelukkig heeft hij een goede start gehad en mocht hij al snel van de NICU in Groningen naar de high care in Leeuwarden om hierna door te gaan naar de medium care in Drachten. Helaas bleek hier 1,5 week terug hoe kwetsbaar ons mannetje nog is. Jelte werd erg ziek en bleek een virusinfectie te hebben, opnieuw hele spannende dagen. Gelukkig kunnen we nu zeggen dat het goed gaat met ons mannetje, hij gaat stapje voor stapje vooruit en we hopen dat we hem over enkele weken mee naar huis mogen nemen. Doordat we in een intensieve tijd leven, blijken dingen die anders vanzelfsprekend zijn nu erg bijzonder. Een foto van ons als gezin was bijvoorbeeld tot nu toe nog niet gemaakt. Daarom onze dank aan de Stichting Earlybirds en aan Geke de Groot-Willems. Dankzij hen hebben we nu prachtige foto's, foto's met ons als gezin, een mooie herinnering aan een bijzondere tijd.
Comments

Earlybirds Fotografie: Florien

CollageFlorienSite

Donderdag 30 november mocht ik dit mooie meisje Florien, samen met haar trotse ouders fotograferen op de NICU in Isala in Zwolle. Na een zwangerschap van 28 weken en een vlotte bevalling was zij daar ineens. Haar moeder was die middag nog aan het werk en kreeg af en toe wat buikpijn, wat de weeën bleken te zijn. Florien doet het heel erg goed. Bij de geboorte woog zij 1230 gram en inmiddels 4 weken verder is ze al 1700 gram. Zoals het nu lijkt mag ze binnenkort overgeplaatst worden naar een ziekenhuis dichter bij huis. Heel veel geluk, gezondheid en goed groeien komende tijd!! Liefs Geke
Comments

Earlybirds Fotografie: Storm & Alicia

BLOGTEMPLATE-Site

Donderdagochtend 31 augustus ontmoette ik in Isala in Zwolle Storm & Alicia met haar trotse ouders, grote zus van 6 jaar en grote broer van 20 maanden. Tijdens de reportage mochten zij in een apart kamertje de tweeling verzorgen en voeden. Moeder heeft de kindjes beiden een keer aangelegd, en de rest van de voeding kregen zij via de sonde. Het was een gezellige drukte in dat kleine kamertje.

Storm & Alicia zijn 23 augustus geboren, dus inmiddels alweer 8 dagen oud. Na een zwangerschap van 34 weken waren de weeën spontaan begonnen. Een week hiervoor was hun moeder ook al in het ziekenhuis geweest, omdat de groei van beiden wat achter leek te blijven, hiervoor was ze extra onder controle. Het was wel een grote verrassing dat zij spontaan zwanger was van een tweeling, in het begin waren dit zelfs 3. Maar na wat bloedverlies en controle bleken er twee hartjes te kloppen. Bij de geboorte wogen Storm & Alicia 1955 en 2015 gram. Inmiddels zijn ze al boven het geboortegewicht, dus ze doen het erg goed! Lieve Storm & Alicia, heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst, nu nog even goed zelf voldoende drinken en dan hopelijk binnenkort naar huis...

Liefs Geke
Comments

Earlybirds Fotografie: Kayleigh

KayleighWEB

Hier dan het blogje van Kayleigh. Donderdagochtend 24 augustus ontmoette ik in het Flevoziekenhuis in Almere Kayleigh met haar trotse ouders en grote zus. Na een zwangerschap van 31 weken werd zij 18 juli 2017 in het AMC in Amsterdam geboren. Haar moeder was hiervoor al 3,5 week opgenomen hier, omdat haar bloeddruk te hoog was. Kayleigh woog toen ongeveer 1100 gram.

Inmiddels 5,5 week verder doet zij het erg goed, ze weegt inmiddels ruim 1800 gram. Ze drinkt al wat zelf uit de fles, maar dit wordt op het moment nog aangevuld met voeding via de sonde. Als dit haar straks zelf lukt en ze nog wat verder groeit, wordt er al voorzichtig gedacht aan de volgende stap, de stap naar huis. Ook Kayleigh haar grote zus van 8 jaar is erg trots en blij met haar kleine zusje, voor haar was het in het begin vlak na de geboorte ook wel lastig. Toen mocht ze haar zusje nog niet aanraken, nu mag ze dat gelukkig wel… even lief een aai over haar bolletje of een kusje geven. Lieve Kayleigh, heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst, nu nog even goed aansterken en groeien en dan hopelijk binnenkort naar huis…

Liefs Geke
Comments

Earlybirds Fotografie: Jayson

Jayson-30052017-EarlybirdsWebsite

Vrijdag 14 juli ontmoette ik Jayson met zijn trotse ouders in het MC Zuiderzee in Lelystad. Jayson is 30 mei hier geboren, na een zwangerschap van 29 weken en 4 dagen. Zijn moeder was voor die tijd al een paar keer opgenomen geweest, maar weer thuis ging het ineens zo snel, dat hij er na ruim een uur al was. Bij geboorte woog Jayson ongeveer 1200 gram. Na zijn geboorte is hij overgebracht naar de VU in Amsterdam, vervolgens via Almere is hij nu alweer even hier.

Inmiddels 6,5 week verder en bijna twee keer zo zwaar, maakt hij grote stappen vooruit. Hij kan al zelf uit een flesje drinken, maar krijgt nog wel wat voeding via de sonde. Als hij dit helemaal zelf kan, dan mag hij met zijn ouders mee naar huis. Jayson en natuurlijk ook je ouders, heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst, ik hoop dat jullie snel naar huis mogen!

Liefs Geke
Comments

Earlybirds Fotografie: Miu

Miu-03032017-EarlybirdsWebsite

Afgelopen zondag 19 maart ben ik na een korte pauze weer een keer op pad geweest voor Stichting Earlybirds. Dit keer ontmoette ik in het MC Zuiderzee in Lelystad Miu en haar trotse ouders. Bij haar moeder braken met precies 33 weken spontaan de vliezen. Vervolgens is het nog even rustig gebleven.

Na een zwangerschap van 33 weken en 5 dagen kwam Miu Lizzy ter wereld, met een gewicht van 1940 gram. De bewuste ochtend had het nog zwangere stel een rondleiding in de couveuse kamer waar de weeën spontaan begonnen.Vader kwam 5 uur later terug in dezelfde kamer met hun dochter dit vol ongeloof van de mevrouw die ze eerder de rondleiding had gegeven.

Nu is het ruim twee weken verder en ze doet het heel erg goed. Ze is al ongeveer 400 gram gegroeid en drinkt al wat uit het flesje. Op het moment krijgt ze dat nog aangevuld met sondevoeding. Maar als ze sterk genoeg is om goed zelf te drinken, mag ze waarschijnlijk binnenkort naar huis. Lieve Miu, heel erg veel geluk en gezondheid voor jou en natuurlijk ook voor je trotse ouders! 

Liefs Geke
Comments

Earlybirds Fotografie: Sven & Alex

CollageSvenAlex550px

Afgelopen vrijdag heb ik in Heerenveen deze bijzondere tweeling mogen fotograferen. Voor de blog heeft de moeder van deze jongens hun aangrijpende verhaal opgeschreven. Het is echt een wonder te noemen, hoe het nu met de jongens gaat. Heel erg veel geluk en gezondheid voor de toekomst! Liefs Geke

****

Na ruim zeventien jaar huwelijk was er een spontane zwangerschap...
Zes jaren daarvoor hadden we het slopende medische traject afgesloten...
Omdat ik in week acht van de zwangerschap trombose en longembolieen kreeg,
Werd er direct een afspraak bij de gynaecoloog gemaakt...
Zien jullie wat ik zie? zei ze...
We waren in verwachting van een ééneiige tweeling...
Ik ervoer een geweldige zwangerschap...
Ik was blij... ik werd moeder...
De trombose breidde zich nog twee maal uit...
De kinderen ondervonden er gelukkig geen schade van...
Tweewekelijks mochten we naar de gynaecoloog...
Alles ging steeds prima...

Op twintig mei kreeg ik een hoge bloeddruk...
Aan de medicijnen...Tweeëntwintig mei moest ik terugkomen...
De bloeddruk bleef te hoog...
Bij het weggaan zegt de gynaecoloog...
De kinderen liggen dwars...
Stél dat je vliezen breken...
Dan moet je gaan liggen...
Níet zelf naar het ziekenhuis gaan...
Het leek wel profetisch...
Dezelfde nacht, op drieëntwintig mei om twee uur braken de vliezen...
Als versteend bleef ik in bed liggen terwijl mijn man de ambulance belde...

Met een gang van hondervijfenzeventig kilometer per uur reden we naar Groningen waar ik direct aan  de weeënremmers kwam...
Tijd rekken... ik was 31.4 weken zwanger...
De longrijpingsspuitjes werden toegediend...

Na drie nachten zonder slaap, waarvan twee met (voor)weeën, zette de bevalling dwars door de weeënremmers door... 

Rennend kwam het medische personeel eraan...
Het was niet meer te houden...
In no time van twee, naar acht centimeter ontsluiting...

Ze lagen in een stuit...
Op 25-05-2015 werd Sven om 6.25 uur met 1710 gram geboren...
Hij ademde niet en moest direct behandeld worden...
Om 6.53 uur werd Alex met 1840 gram geboren...
Hij heeft zeven minuten vast gezeten...
Omdat hij verkeerd om in stuit lag, werd hij gedraaid...
Zijn onderlichaam hing er inmiddels al uit...
Tijdens het draaien kwam zijn arm over zijn hoofd achter zijn schouder te liggen...
Hij zat muurvast...
Uiteindelijk is zijn armpje losgehaald waarbij Alex zijn sleutelbeentje heeft gebroken...
De placenta heeft losgelaten waardoor hij bloed verloor...
Via het vruchtwater kreeg hij ook bloed binnen...
Hij werd geboren zonder ademhaling en hartslag...
Na tien minuten reanimatie en drie keer adrenaline te hebben gekregen werd mijn man opgehaald...
Het was zeer zorgelijk...
Na nóg een minuut kwam de hartslag op gang...
De eerste achtenveertig uur zijn kritiek geweest...

Hij heeft twee bloedtransfusies gehad...
Bloeddrukmedicijnen omdat de bloeddruk veel te laag was...
En morfine om de pijn te bestrijden...
Alex was donkerblauw...
ze hadden erg aan hem getrokken...

Na een paar dagen werd Alex stabieler...
Sven deed het beter...
Hij was al vlot van de beademing...
Sven trok zelf zijn sprietjes eruit toen hij er klaar mee was... 
Vervolgens kreeg hij een zuurstofbrilletje...
Alex maakte wonderen door...
Zijn herstel ging zeer voorspoedig...
Dit is in Groningen niet onopgemerkt gebleven...
En er werd dan ook veel over dit wonderkind gesproken...
Na twaalf dagen kon de verhuizing naar ziekenhuis Heerenveen al ingezet worden...
De ambulance rit was erg vermoeiend voor de jongens...
De volgende dag hadden ze dan ook veel dipjes...
Rumoer en onrust is ook een veroorzaker van veel dipjes...
Toen de jongens over de twee kilogram waren mochten ze in een bedje...

Qua niveau ontlopen ze elkaar nu niet veel...
Sven is net iets eerder gestopt met de coffeïne...
Alex is ook aan het afbouwen...
Ze hebben nu een eigen kamer...
En wij wonen bij hun in...
De jongens doen het naar omstandigheden heel goed...
Wij zijn supertrots op onze kanjers!
Comments

Earlybirds Fotografie: Jazzlynn

CollageJazzlynn

Zondagochtend 12 oktober ben ik s'ochtends om 9 uur bij Jazzlynn geweest om een Earlybirds reportage voor haar te maken. Dus 8 uur de auto in onderweg naar Harderwijk, was een supermooi ritje. Opkomende zon, mist over de weilanden. Dus de dag begon al super!

Toen kennis gemaakt met Jazzlynn en haar moeder. Jazzlynn is 21 september geboren na een zwangerschap van 32 weken, ze woog toen al ruim 2 kilo, dus een flinke meid voor deze zwangerschapsduur. De bevalling was op gang gekomen, nadat de vliezen spontaan waren gebroken. Vooralsnog is hier geen duidelijke reden voor gevonden. Inmiddels is ze 3 weken verder en mag ze de dag na de reportage al naar huis, dus het is een erg sterk meisje! Ze drinkt de gekolfde melk goed, hoewel het haar toch nog best veel energie kost. 

Tijdens de reportage is Jazzlynn in bad geweest, dat vond ze heerlijk, ze was helemaal ontspannen. Toen ze daar uit was, vond ze zelf dat het echt tijd was voor eten. Dus flesje zo goed als leeggedronken. Daarna door de verpleegster haar lengte en hoofdomtrek opgemeten, vervolgens weer lekker haar bedje in. 

Lieve Joyce, heel veel geluk met jullie mooie meisje en thuis genieten van jullie gezinnetje. Dat geldt natuurlijk ook voor haar vader Johan en Jazzlynn's halfzusje, met wie ik geen kennis heb gemaakt. 

Liefs Geke
Comments

Earlybirds Fotografie: Liv

CollageLiv550
Vrijdag 5 september ben ik naar Almere gegaan, om in het Flevoziekenhuis de mooie, kleine en vooral sterke Liv te fotograferen, samen met haar trotse ouders. De moeder van Liv was twee weken voor de geboorte al in het AMC opgenomen met pre eclampsie. Door de steeds mindere toevoer van voedingsstoffen via de navelstreng wilde Liv na een zwangerschap van 26 weken en 5 dagen al ter wereld komen. Ze woog toen maar 665 gram. Na een aantal weken in het AMC is ze overgeplaatst naar het ziekenhuis in Almere

De week voor de reportage mocht de CPAP eraf en heeft Liv alleen nog een snorretje. Ook mocht ze in deze week uit de couveuse, in een iets opener bedje. Inmiddels is ze de 3 pond al gepasseerd. Dus ze gaat steeds een stukje vooruit en komt daarmee ook steeds een stukje dichter bij het moment dat ze met haar papa en mama mee naar huis mag en kennis kan maken met haar grote zus van 2 jaar. Doordat ze nog geen waterpokken heeft gehad, heeft zij haar kleine zusje nog niet in het echt kunnen zien. Naar verwachting moet Liv nog ongeveer 7 weken in het ziekenhuis blijven.

Stephan en Debbie, heel veel sterkte komende tijd. Het is een heftige tijd waar jullie doorheen gaan, veel tijd in het ziekenhuis, zelf herstellen, nog een meisje thuis die ook wat aandacht nodig heeft. Ik hoop dat jullie over een aantal weken thuis van jullie twee meiden kunnen gaan genieten…

Liefs Geke

Comments

Earlybirds Fotografie: Keyano

CollageKeyanoblauw550px

Donderdag 24 juli ben ik op bezoek geweest bij Keyano en zijn ouders in het Flevoziekenhuis in Almere. Hij is na een zwangerschap van 29 weken met een keizersnede gehaald, omdat hij niet goed groeide. Toen was hij nog maar 835 gram, dus nog heel erg licht. Sinds een paar weken is hij vanaf het VU ziekenhuis richting Almere gegaan, inmiddels is hij de 2 kilo al gepasseerd.

De afgelopen dagen ging het best goed, hij kon al wat zelf drinken. Alleen vandaag ging het jammergenoeg niet zo goed. Keyano was erg moe, hij sliep vandaag eigenlijk alleen maar. Zijn ouders waren hier erg bezorgd over. Ze hadden erg naar de fotoreportage uitgekeken en hadden hem graag in badje willen doen. Maar omdat het wat minder goed ging, kon dat maar beter niet vandaag. Papa heeft Keyano even in zijn armen gehad, zo heb ik ook een paar foto's van Keyano met zijn trotse ouders gemaakt.

Lieve Hulmo en Ramona, ik hoop dat jullie mooie jongen snel aansterkt en met jullie mee naar huis mag...  en dat jullie deze lange en emotioneel zware periode een plekje kunnen gaan geven en met z'n drieën van elkaar kunnen gaan genieten... Heel erg veel geluk samen.

Liefs Geke
Comments
© 2018 Geke de Groot-Willems Contact