Newbornfotoshoot

Duur fotoshoot: ongeveer 2-4 uur, ik reserveer in ieder geval genoeg tijd in mijn agenda

De eerste weken van je baby is heel erg bijzonder, je leeft vaak in een roes, herstellen en bijkomen van de bevalling. En voor je het weet is deze eerste periode voorbij. Daarom is het bijzonder en waardevol om mooie foto’s te hebben van deze mooie eerste periode van je kindje. Hierna veranderen ze vaak erg snel.

Newbornfotografie is een heel bijzonder vak. Ik vind het zo bijzonder om in die eerste weken het mooie, nieuwe leven vast te mogen leggen. Mede door mijn medische achtergrond, cursussen en workshops die ik gevolgd heb gericht op Newbornfotografie, weet ik wat wel en niet mogelijk is. Veiligheid en het welzijn van de kleine pasgeboren baby’s is het allerbelangrijkste wat er is. Om mijn kennis up-to-date te hebben en houden heb ik verschillende workshops en cursussen gevolgd bij top-newbornfotografen Brenda Olie en Patricia van den Bogaart. En er staan alweer nieuwe workshops in de planning.

Als ik dan bij jullie thuis kom om foto’s te maken is natuurlijk nooit goed te voorspellen hoe het uitkomt met slapen/voeden etc. Maar ik neem er ruim de tijd voor, dus als dat zo uitkomt kan de voeding tussendoor. Pasgeboren baby’s slapen nog erg veel. En daarom is het vaak het beste, om het maken van foto’s meteen in de eerste twee weken te doen. Daarna slaapt de baby al snel minder of wordt makkelijker wakker. Natuurlijk kan dit ook leuk zijn om vast te leggen, of als ze al wat ouder zijn. Na die eerste twee weken is vaak rond 4 maanden weer een leuk moment als ze op de buik het hoofdje wat op kunnen tillen.

Mocht je je baby zonder kleertjes op de foto willen hebben, is het belangrijk dat het warm genoeg is, dus mag de verwarming wel richting de 25-28 graden. Dit klinkt warm, maar het is belangrijk voor de baby het gevoel in de baarmoeder na te bootsen. Pasgeboren baby’s kunnen de temperatuur nog niet goed genoeg regelen. Als het te koud is, zijn ze dan ook vaak onrustig. Probeer van tevoren ook geen knellende sokjes aan te doen, want dit kan soms rare strepen op de beentjes geven. Omdat de foto’s het mooist worden als je baby goed rustig en ontspannen is, kan het goed werken om de baby een voeding te geven als ik er ben, dan kan ik mijn spulletjes in de tussentijd klaarzetten. Het kan ook handig zijn de kleertjes dan al uit te laten en met de luier aan, je baby in een warme wikkeldoek tegen je aan te leggen. De foto’s maken we in de buurt van een raam, ik heb een achtergrond, pitjeskussen en vaak een bakje op mandje mee. Ik heb eventueel een klein kacheltje, die nog voor een klein beetje extra warmte kan zorgen, maar vooral een rustgevend geluid maakt.

Als je zelf al ideeën hebt over wat voor foto’s je mooi vindt, geef dit dan ook aan. Maar veiligheid gaat boven alles en als ik geen vertrouwen heb in de ideeën, dan geef ik dit aan.

Ook hoor ik graag of er bepaalde kleuren zijn, die jullie mooi vinden en of jullie ook van accessoires houden, dan kan ik hier rekening mee houden, bij het maken van de keuze van wat ik mee ga nemen. Ik maak vooral gebruik van natuurlijke tinten (Naturel, bruin, grijs) in combinatie met kleur (roze, paars, turquoise, blauw en geel). Op mijn boekingsformuliertje kun je je wensen voor kleur en accessoires kenbaar maken. Pas zodra ik dit boekingsformulier terug heb ontvangen, houd ik definitief ruimte voor jullie vrij in mijn agenda.

Mogelijk gebruik ik enkele foto’s voor mijn website of Facebook pagina, er wordt dan wel een watermerk overheen geplaatst, zodat de foto niet gebruikt kan worden door anderen. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, kun je dat van tevoren aangeven, ook dit kun je aangeven in het boekingsformulier.


Zou je graag willen reserveren voor een newborn-fotosessie, stuur mij dan via
contact een bericht, dan zorg ik ervoor dat mijn boekingsformulier jullie kant op komt.

© 2018 Geke de Groot-Willems Contact