Eindfoto Opleiding DaglichtfotograafGisteravond was het dan zover. De afsluitende avond van de daglichtfotografie-opleiding bij Willie Kers, waar ik afgelopen half jaar elke maand voor naar Apeldoorn ben afgereisd. En natuurlijk vanuit huis en op het forum bezig ben geweest met alle huiswerkopdrachten. Allerlei aspecten kwamen aan bod, gebruik van licht, compositie, kleurtemperaturen en ook nadenken over wat bij jou past.

Voor mij is altijd duidelijk geweest dan ik houd van kleur, foto's maken tijdens het Golden Hour vind ik ook geweldig. Voor mijn eindopdracht wilde ik daar iets mee gaan doen. Het gouden licht van het Golden Hour en het zachte blauw versterken elkaar, dat was het plaatje dat ik voor ogen had. Renske wilde mij daarbij wel helpen. We hebben wat foto's met viool gemaakt en ook met Maggie, onze hond. Later maak ik nog even een collage om nog een paar fotootjes uit de serie met jullie te delen. Uiteindelijk is dit de foto geworden. Gisterenavond heb ik mijn certificaat in ontvangst genomen en hele mooie feedback op mijn foto mogen ontvangen. Nu ga ik komende maandjes even een klein stapje terug, even wat rust, zodat ik daarna weer energie heb om al mijn ideeën en plannen vorm te geven :). Bedankt Willie, voor al je tips en begeleiding afgelopen half jaar! Liefs Geke
Comments

Jaaroverzicht 2018Wauw!! Wat een fantastisch foto-jaar is het dit jaar weer geweest! Het eerste echte jaar in mijn studio :). Het is natuurlijk altijd afwachten hoe dat allemaal gaat en vooral ook of mensen voor newbornfoto's echt naar mijn studio komen. En tot mijn verbazing heb ik alle newbornfoto's dit jaar in mijn studio gemaakt, dat had ik begin dit jaar echt niet verwacht. Daarnaast natuurlijk verschillende zwangerschapsfotosessies, begin dit jaar veel buiten en nu aan het eind van het jaar best een aantal in de studio. Verschillende kindjes die de studio hebben veranderd in een grote chaos. De ene met de taart, de andere kreeg de hele inhoud van het badje eruit gespetterd na de cakesmash ;). Ook heb ik nog verschillende minisessies gedaan, in de tulpen, in het graan, in de herfst en natuurlijk bij het Luierfestival afgelopen zomer.

Al met al weer een mooie, kleurig overzicht. Op naar het volgende jaar met al weer wat newbornsessies in de planning, de laatste paar maanden van mijn daglichtfotografie opleiding bij Willie Kers en heel veel nieuwe ideeën. Soms is het lastig dat er niet meer dagen of uren in een week zitten. Tot volgend jaar allemaal! Liefs Geke
Comments

Minisessies Graan

GraanSITE

Net als de tulpen, was dit jaar ook het graan vroeg. Vorig jaar was het niet gelukt minisessies te plannen, omdat het toen precies in mijn vakantie uitkwam. Nu viel de vakantie hetzelfde, maar was het graan gelukkig wat eerder, waardoor het toch gelukt is om een middag te plannen :). Het was prachtig weer, af en toe wat zon, en af toe een wolkje ervoor. In het graan maak ik eigenlijk altijd foto's met tegenlicht, waardoor het bijna een magisch effect heeft en goud oplicht.

Alle kinderen deden het ook super (ouders natuurlijk ook ;)). De een moest nog wat ontdooien en wennen, de anderen waren meteen fotomodellen in de dop. Het was weer superleuk! Als het volgend jaar lukt, staat dit zeker weer op de planning. Misschien tot volgend jaar!!

Groetjes Geke
Comments

Luier Festival

LuierFestivalSITE

Even het verslagje van het Luier Festival, dat plaatsvond op zaterdag 14 juli 2018 bij Vakantiepark Eigen Wijze in Bant. Dit Festival werd georganiseerd door Kraamzorgbureau Monique Boer. Een aantal weken voor het festival kreeg ik een foldertje uitgereikt bij de kinderopvang. Leek me erg leuk, helemaal gericht op kinderen tot ongeveer 12 jaar. Dus maar even informeren bij Eigen Wijze hoe het precies zat en of het mogelijk was om een kraampje te huren. Daarvoor weer contact gehad met Ineke van Monique Boer. Vervolgens was het idee opgekomen bij hen en de eigenaar van Vakantiepark Eigen Wijze om iets te doen om het 'Trouwen bij Eigen Wijze' te promoten en kinderen in jurkjes en nette kleertjes op de foto te zetten. Mede ook omdat zij het voetbalteam van Bant sponsoren en ook op deze shirtjes gedrukt staat: "Later als ik groot ben trouw ik bij Eigen Wijze". Dat leek mij ook een superleuk plan!

Dus met dit plan ben ik aan de slag gegaan, versiering en doeken verzameld, bordjes met tekst gemaakt. Alle jurkjes uit mijn studio en thuis uit de kast verzameld. Ook voor evt kerstshoots had ik wat overhemdjes met vlinderstrikjes hangen ;).

De dag zelf mooi op tijd op het terrein aanwezig, om alles op te bouwen en ook wat demo-materiaal bij de stand klaar te zetten. Natuurlijk ook een leuke actie, waarvan inmiddels de winnaar bekend is. Meteen vanaf de opening om 14 uur liep het storm, van 14-17 ben ik aan 1 stuk door aan het fotograferen geweest en dat was best hectisch bij het omkleden en ergens orde houden bij het invullen van formulieren… Maar volgens mij heb ik achteraf goed kunnen achterhalen welke foto's bij wie hoorden. Door alle drukte en warmte waren vooral de kindjes aan het eind van de middag wat moe, maar uiteindelijk is het gelukt van iedereen wat foto's te maken. Dit is de selectie van alle shoots die toestemming hadden gegeven voor site & social media.

Voor iedereen ligt vanaf vandaag een afdruk van 13x19 van de complete setting klaar bij de Receptie van Vakantiepark Eigen Wijze. Ook heb ik vorige week alle links met wachtwoorden al naar jullie mail verzonden, om alle foto's te bekijken en eventueel digitale bestanden te bestellen. Mocht je deze niet ontvangen hebben, controleer dan je Spam-box en neem anders contact met mij op, dan probeer ik ze nogmaals te versturen.

Misschien tot volgend jaar, of eerder in mijn studio!! Groetjes Geke
Comments

Elin & Jula

ElinJulaSITE

Op vrijdagmiddag 18 mei kwamen deze mooie dames langs voor een "Mini" fotosessie, dit is nu ook mogelijk om te boeken voor in mijn studio. Voor jonge kinderen kan dit leuk zijn, de concentratie is vaak wat minder lang en als je een paar fotootjes zou willen hebben, is dit een wat kortere fotosessie. Hierbij gebruik ik 1 setting, en zijn er ook wat minder foto's (10-15) om een uiteindelijke keuze uit te maken. Elin was de avond voor de fotosessie nog ziek en had oorpijn, ook op de dag zelf nog. Ik had al met de moeder overlegd, dat als ze ziek was, we de sessie misschien beter uit konden stellen. Want het zou zonde zijn als ze er op de foto ziek uit zou zien. Maar ze kwamen toch, de jongste Jula had voor de fotosessie geen zin meer om te slapen… Kan ook gebeuren, vaak als je iets bedenkt op een bepaalde manier, dan loopt het anders.

Ondanks de oorpijn en het niet slapen, heb ik volgens mij nog nooit zo'n voorbeeldig stel fotomodelletjes in mijn studio gehad. Ik heb van allerlei fotootjes kunnen maken. Van de meiden samen, staand, zittend, springend, de meiden afzonderlijk. Dus het was nog een hele uitdaging om een selectie te maken en daarna voor de moeder om te kiezen. De foto's moesten ook eerst nog een tijdje geheim blijven, want ze waren een verrassing voor Vaderdag. Inmiddels is papa verrast :). Dus mag ik ze ook met jullie delen. Heel veel plezier met de foto's van je mooie meiden, papa van Elin & Jula! Groetjes Geke

Comments

Minisessies Tulpen

tulpenSITE

Alweer een aardig tijdje terug in het voorjaar waren de minisessies in de tulpen. Maar zag dat ik dit blogje nog helemaal niet gemaakt had. Meestal maak ik die als alles afgerond is, maar van een van de sessies heb ik nog geen respons of keuze doorgekregen. Mocht je dit lezen, zou je dan contact met mij willen opnemen?? Toen ik met de collage van de graansessies bezig ging, viel het mij ineens op. Dus bij deze alsnog :).

Door het mooie voorjaar waren de tulpen dit jaar erg vroeg, dus meteen nog voor de Koningsdag-drukte heb ik wat minisessies ingepland. Daarna werden er ook al snel wat velden gekopt. Gelukkig zijn er vaak ook nog velden die iets later in bloei staan, waardoor het mogelijk was om in de meivakantie nog een paar minisessies in te plannen in een paars-wit veld. Het was weer prachtig en natuurlijk ga ik volgend jaar weer proberen minisessie in die prachtige tulpenvelden in de Noordoostpolder in te plannen :). Hopelijk tot dan!!

Groetjes Geke
Comments

Julia & Charlie

JuliaCharlieSite

Hier dan de collage van Julia & Charlie. In augustus had ik Julia ook al op de foto gezet tijdens de minisessies op de dijk, toen Charlie nog in de buik zat. Nu inmiddels iets groter en grote zus geworden. Voor de foto's had ik in overleg de roze achtergrond klaargezet en eerst wat foto's van Julia gemaakt in haar mooie Unicorn-jurkje met haar stokpaardjes, zie hier. Vervolgens omgekleed helemaal in het roze en wat foto's samen met haar zusje. Eerst samen op een kussen, daarna op schoot op de grond, naast de kleurige paddestoel die ze zelf hadden meegebracht. Natuurlijk ook nog even met mama op de foto en tot slot Charlie nog even alleen liggend op een wollig kleedje en trotse zus er ook nog even bij.

De dames deden het supergoed en het is een hele mooie selectie met foto's geworden, die inmiddels al bezorgd zijn. De mini-albums komen er binnenkort ook aan :). Veel plezier ermee alvast en tot ziens! Liefs Geke
Comments

Jaaroverzicht 2017

2017Jaaroverzicht

Wat een geweldig jaar was 2017!! Na een kleine time-out ben ik begin dit jaar weer begonnen met het inplannen van fotosessies en meteen in februari stonden de eerste newbornsessies alweer gepland. Terwijl de jaren hiervoor dit een rustigere periode was, liep het dit jaar over het hele jaar goed door. Steeds meer mensen weten mij hiervoor te vinden. De meeste mensen komen via via bij mij, door goede ervaring van anderen. Door mijn planning heb ik per maand beperkt plaats om newborns te plannen, helaas heb ik hierdoor ook mensen moeten teleurstellen. Ik plan op uitgerekende datum en wil natuurlijk wel kunnen beloven dat ik ook echt langs kan komen. Dus lijkt het je wat om newbornfoto's te laten maken, reserveer dan op tijd een plekje op basis van uitgerekende datum. Op het moment maak ik deze foto's nog bij de mensen aan huis, maar in de loop van 2018 heb ik ook mogelijkheden om deze foto's in mijn studio te maken. Deze is hier speciaal op ingericht, de lichtomstandigheden zijn hier ideaal en de voorzieningen voor moeder & kind zijn hier ook goed voor elkaar.

Dus 2018 gaat een jaar van veranderingen worden en het inrichten en klaarmaken van mijn studioruimte. Hier kan ik ook beter mooie wandproducten en fotoalbums aan jullie laten zien. En mogelijk komen er in de toekomst ook wat minisessies in de studio, omdat deze ruimte zich hiervoor ook meer leent… Dus houdt mijn pagina in de gaten voor updates! Een hele fijne jaarwisseling iedereen en hoop jullie in 2018 te ontmoeten :). Liefs Geke
Comments

Valerie & Jasmijn

ValerieJasmijnSite

Vlak voor kerst, dus nog in 2017, kwamen deze twee mooie dames met hun moeder naar mijn nieuwe studio. In september 2016 heb ik newbornfoto's van Jasmijn mogen maken, wat zijn beide meiden nu al weer groot geworden!! Voor de fotosessie had ik na overleg een grijze en een roze achtergrond klaar gezet. De eerste paar foto's van de meiden samen heb ik met een eigen outfit aan op de grijze achtergrond gemaakt, ook van de meiden afzonderlijk natuurlijk. Daarna even omkleden in mooie jurkjes, die ik in mijn studio heb hangen. Valerie had zelf een hele mooie haarband bij, die er perfect bij paste. Haar kleine zusje was eigenlijk al een beetje klaar met foto's maken, ze werd wat moe en had veel zin om wat te eten. Dus de gezamelijke foto's op de roze achtergrond zijn vooral met rozijntjes of crackers ;). Maar zijn er niet minder leuk op geworden. Het is vaak ook wel leuk als er iets gebeurt op de foto. Valerie was nu echt alweer een heel stuk ouder dan anderhalf jaar geleden en al een echt fotomodel :).

Een foto van de meiden samen was bedoeld voor oma, die kort daarna haar 60e verjaardag vierde, dus daar staat vast al een mooie foto in de kamer! Binnenkort komt ook het boekje jullie kant op. Misschien weer tot ziens in de toekomst!! Groetjes Geke
Comments

Djurre & Ynte

gfw-20171215-45WEB

Het blogje van de allereerste fotosessie in mijn nieuwe studio. De week ervoor was de ruimte opgeleverd, maar eigenlijk nog niet helemaal klaar. De verwarming was er helaas nog niet. Maar met kacheltjes is het gelukt om de ruimte van tevoren goed op te warmen, zodat ik hier toch de foto's van Ynte van 4 maanden en zijn grote broer Djurre van 2 kon maken. En wat heerlijk die ruimte en prachtig licht!

Djurre had ik bijna 2 jaar geleden al eerder op de foto gezet, toen hij dezelfde leeftijd had als Ynte nu, erg leuk om te zien hoe groot hij nu geworden is en hoe zijn broertje wel op hem lijkt, maar ook weer een heel eigen gezichtje heeft, zie hier nog de foto van Djurre destijds. De jongens deden het heel goed. Djurre had niet zo heel veel zin om op de foto te gaan, maar dat gebeurt wel vaker op die leeftijd ;). Uiteindelijk toch gelukt om een paar fotootjes van de jongens samen te maken en ook nog wat foto's van Djurre alleen, terwijl hij met zijn favoriete speelgoed, zijn houten trein speelt.

Heel veel plezier met jullie foto's en misschien weer tot een volgende keer!! Groetjes Geke

Comments

Minisessies Herfst

Herfst2017Site

Vrijdagmiddag 27 oktober, de laatste dag van de herfstvakantie, is het gelukt om voor dit jaar de herfst-minisessies in te plannen :). Het was daarvoor een tijdje erg nat geweest en deze dag leek de voorspelling goed te zijn. In het begin heb ik wel een paar spettertjes gevoeld, maar dat mocht gelukkig geen naam hebben. Op een paar momenten liet de zon zich zelfs nog even zien.

In totaal heb ik deze keer 4 minisessies gedaan en allemaal kindjes tussen de 1 en 7 jaar, was erg leuk en gezellig. Ook een aantal kindjes die ik al eerder gezien heb met minisessies, erg leuk om te zien hoe groot ze al worden! Zenna & Iza (linksonder) heb ik 3 jaar geleden ook in het bos op de foto gezet, toen Iza nog 1 was, zie hier. En Manouk (rechtsmidden) in de tarwe nog voordat haar kleine broertje (rechtsonder) er was, zie hier. Deze middag heb ik van de kinderen foto's op het kistje, rennend, gooiend met de bladeren en van de kindjes afzonderlijk gemaakt. Het was wel even zoeken naar de droge blaadjes om mee te gooien ;). Het was weer hartstikke leuk en de kleuren in het bos zijn in deze periode ook echt prachtig, volgend jaar weer! Mocht er deze winter nog sneeuw komen, lijkt het mij ook heel erg leuk om minisessies in het sneeuwlandschap te maken, dus mocht het erop lijken, hou dan mijn Facebookpagina in de gaten…
Comments

Marrit & Amarins

AmarinsMarritSite

Even weer een blogje. Vlak voor de minisessies kreeg ik een aanvraag om foto's te maken van deze twee mooie meiden. Dat kon binnen of bij mooi weer buiten in het bos. Dus een datum geprikt wat verder in november. Maar nu had ik ineens tijd vrij op deze donderdagmiddag en de weersvoorspellingen waren ook nog eens geweldig met 18 graden. Dus heel last minute een dag van tevoren de afspraak verzet naar deze middag. Zo kon het mooi buiten en hadden de meiden ook iets meer beweegruimte dan binnen. Ze deden het super goed, hoewel ze niet heel erg van blaadjes en modder hielden ;). De jongste kon nog niet los staan of lopen, maar wel met houvast. Dus ik had een stoeltje mee voor wat houvast, of natuurlijk even met hulp van je grote zus.

De foto's en het albumpje hebben jullie inmiddels ontvangen, heel veel plezier ermee!! Liefs Geke

Comments

Minisessie Natuurgebied

gfw-20170824-211-bewerkt-bewerkt

Donderdag 24 augustus was de andere dag dat ik minisessies ingepland had. Voor deze datum was duidelijk minder animo. Of het door de datum kwam, of misschien iets minder duidelijk was in de advertentie op Facebook weet ik niet. Ook deze dag was het weer prachtig!! En heb ik foto's gemaakt in het Natuurgebied bij de Rotterdamse Hoek. In dit natuurgebied was op dat moment veel hoog gras, wat net als tarwe een wat warmere gloed geeft, vooral met tegenlicht komt dat vaak mooi uit. Het was ook heel leuk om Maud weer te zien, nu ze bijna grote zus gaat worden. Haar heb ik destijds als newborn en met haar cakesmash voor de eerste verjaardag op de foto gezet. En haar moeder daarvoor al tijdens de zwangerschap van Maud, toen in de studio. Nu heerlijk buiten!!

Omdat dit de enige minisessie was die middag, had ik net iets meer tijd en heb ik hiervoor in Almere ook nog een Earlybirds reportage kunnen doen. Dit natuurgebied ga ik denk ik vaker gebruiken voor fotoreportages of minisessies, het is nog niet erg lang geleden aangelegd. Maar het wordt volgens mij hoe langer, hoe mooier. Ook in het voorjaar heb ik hier een keer foto's gemaakt bij het prachtige riet om de kleine meertjes. Prachtig plekje!!

Maaike, succes nog even met de laatste loodjes! En mogelijk tot ziens in de toekomst :).

Groetjes Geke
Comments

Minisessies Dijk

DijkSite

Maandag 21 augustus op een prachtige, zonnige & warme dag waren de minisessies op en bij de Noordoostpolderdijk gepland. Er was best veel animo, dus de 3 plekjes die ik in eerste instantie had waren zo vol. Uiteindelijk heb ik er nog eentje voor aan gepland, waardoor er die middag 4 minisessies geweest zijn. Toen ik tegen half 3 de dijk op liep was het toch best even schrikken, het hele stuk dat ik op het oog had stond vol met schapen!! Ze liepen wel rustig weg toen ik er aan kwam. Tja, dat kun je daar natuurlijk hebben, ze hadden het ook niet bepaald schoon achtergelaten. Dus eerst maar even zoeken wat boven op de dijk een mooi, redelijk schoon plekje was. Hier mijn spulletjes een beetje geïnstalleerd. Bij de meeste minisessies heb ik eerst wat foto's beneden bij de stenen en het water gemaakt. Toen we beneden aan het foto's maken waren, waren 1x de schapen toch zo nieuwsgierig, dat ze toch even bij de tassen moesten gaan kijken…

Tijdens die middag heb ik heel wat verschillende foto's kunnen maken, gezinsfoto's, zwangerschapsfoto's en van de kinderen tussen de 8 maanden en 6 jaar oud. Niet alle kindjes waren even enthousiast over het maken van foto's, maar uiteindelijk hebben ze het allemaal heel goed gedaan!! Volgend jaar maar weer kijken of ik dan weer voor minisessies naar de dijk ga, of dat het dan toch weer in de tarwe gaat worden. Hopelijk tot dan!!

Groetjes Geke
Comments

Minisessies Tulpen

TulpenWebsite

De Noordoostpolder is altijd prachtig in de tulpentijd, overal mooie gekleurde velden met allerlei verschillende tulpen. Dit is de enige tijd in het jaar dat het af en toe filerijden is op de polderwegen, door iedereen die dan de tulpenroute rijdt. Zoals ook voorgaande jaren heb ik dit jaar ook weer wat minisessies in de tulpen georganiseerd. Al in januari had ik mailtjes ontvangen over wanneer ik foto's in de tulpen ging maken. Op dat moment is nog niet heel erg goed te voorspellen wanneer ze mooi in bloei staan. Vaak is dat ongeveer rond Koningsdag, maar dit jaar waren de tulpen wel erg vroeg. In maart was het best warm geweest, dus dit jaar stonden veel velden half april al volop in bloei. Ook de borden van de tulpenroute waren voor het paasweekend al geplaatst, een week eerder dan gepland. De fotosessies plan ik om die reden niet te ver van tevoren. Ik wil zeker weten dat er een mooi en goed bereikbaar veld is, waar ik van de eigenaar van de tulpen ook foto's mag maken. De eerste fotosessie heb ik op de ochtend van 2e Paasdag gedaan. Het was aardig fris, maar we hadden er toch een mooi zonnetje bij.

Normaal zijn twee weken later de meeste tulpen weer gekopt, maar dit jaar was april een erg koude maand. Het heeft zelfs nog wat gevroren s'nachts. Waardoor we dit jaar veel langer van de tulpen konden genieten dan normaal. Dus het lukte zaterdagochtend 29 april om nog een paar minisessies in de meivakantie te plannen. Ik had nog een lijstje gemaakt van iedereen die graag foto's in de tulpen wilde, maar 2e Paasdag niet kon. Uiteindelijk lukte voor een aantal ook deze zaterdag niet, maar volgend jaar komen er zeker weer fotosessies in de tulpen. Ook ben ik van plan dit jaar nog wat foto's in het graan te maken, hoewel wij het zelf dit jaar niet in de buurt van de weg hebben staan… Dus even afwachten of ik een plek kan regelen. Ook ga ik mogelijk in de herfst weer wat foto's in het Kuinderbos maken. Dus mogelijk tot ziens!! Liefs Geke
Comments

Julia & Esmee

TalsmaWatermerk

Zondag 26 maart ben ik in de middag met Julia, Esmee en hun ouders naar het natuurgebied bij de Rotterdamse Hoek (vlakbij Creil) geweest, om hier wat nieuwe foto's van de meiden, maar ook van het gezin te maken. Ik was eerder die week al even op de locatie gaan kijken. Vooral omdat het een redelijk nieuw aangelegd natuurgebied is. Het is niet altijd even mooi om foto's te maken, maar ik hoop hier in de toekomst veel vaker te kunnen komen. Het is mooi in de buurt, een plek waar het vaak erg rustig is, af en toe een wandelaar. Maar vergeleken met het Kuinderbos op zondag is dit ideaal om foto's te maken.

Nu was het riet aan de waterkant prachtig om als achtergrond te gebruiken. Ook het stukje bos verder naar achteren kan erg mooi zijn, maar om een beetje een serie te krijgen die bij elkaar past, zijn we daar niet eens meer geweest. Julia en Esmee wisten zelf ook precies hoe ze op de foto zouden willen, en gingen er helemaal voor staan :). Aan het eind nog even een foto met favoriete knuffel Pikachu en de fotosessie was helemaal compleet.

Inmiddels is er iets moois voor aan de wand in bestelling, dat is iets nieuws wat vanaf nu ook via mij besteld kan worden… Binnenkort zal ik dit verder met jullie delen. Het is een mooi nieuw systeem om de foto's in de vorm van een soort collage mooi strak op de muur te krijgen. Hier volgt dus nog meer over ;)…

Comments

Noa, An & Lente

NoaAnLenteWatermerk

Alweer een paar weekjes geleden deze ondernemende dames in de studio. Was best een uitdaging om ze ook met z'n drieën goed op de foto te krijgen, maar dat is gelukkig ook gelukt. Noa haar nichtje Lente zijn beiden 4 jaar en wilden ook dolgraag samen op de foto. Zo mooi hoe meisjes van 4 samen poseren voor de foto :). Ook een foto van Noa met haar zusje An van bijna 2 kon natuurlijk niet ontbreken. Inmiddels in An vlak na deze fotosessie 2 jaar geworden. Van haar foto's kon nog eentje gebruikt worden voor haar verjaardagstaart. Lieve Noa, Lente, An en natuurlijk jullie familie… Heel erg veel plezier met jullie foto's! Liefs Geke

Comments

Julian & Esmée

JulianEsmeeLogo

Laatst toen alles mooi wit kleurde, ben ik naar het Kuinderbos geweest om daar foto's te maken van Julian & Esmée. Ook samen met hun ouders en trotse oom. De hele week ervoor was alles al mooi wit, ook rijp aan de bomen. Maar voor deze vrijdag werd er aardig wat dooi voorspeld. Dus het was een klein beetje de vraag of er nog iets wit zou zijn. Het rijp van de bomen was inmiddels weg. Maar door de bevroren ondergrond en het rijp dat van de bomen was gevallen, waren er verschillende plekken in het bos die mooi wit kleurden. Dat geeft toch wel iets bijzonders en extra's aan de foto's. Doordat de temperatuur wel al wat omhoog ging en het zonnetje scheen, was het toch best lekker om buiten te zijn. We hebben op verschillende plaatsen in het bos, op de open vlakte en bij de burcht foto's gemaakt. De kinderen deden het geweldig, heerlijk buiten en alle ruimte, dat scheelt een hoop. De moeder had al aangegeven dat ze op het moment niet altijd meer graag op de foto gaan. Dat is natuurlijk altijd even afwachten, helemaal op vrijdag aan het eind van de week. Maar ze hebben het beiden top gedaan.

Ook erg leuk om de kinderen te zien groeien, want ik heb ze al op verschillende momenten op de foto gezet. Toen Esmée nog in de buik zat, bij de newbornsessie van haar en later ook nog met de Cakesmash. Wel mooi om te zien hoe ze nu bijna twee jaar later veranderd en groot geworden is. En het is natuurlijk ook heel fijn als mensen tevreden zijn over de foto's en weer terug komen :)… Hopelijk weer tot een volgende keer! Liefs Geke
Comments

Minisessies Graan

GraansessiesTekst

Een maandje geleden alweer, toen al het graan nog volop op het land stond, heb ik een aantal minisessies in het graanveld georganiseerd. Deze keer had ik ze op de eerste maandag van de zomervakantie gepland, dat was voor verschillende mensen toch een lastige dag begreep ik. Toch heb ik er een aantal in kunnen plannen. Het was prachtig, zonnig weer. Ook best warm, maar niet zo warm als dinsdag een dag later, want dat was midden in het graanveld niet te doen geweest. Na de warmte heb ik op de vrijdag ook nog een minisessie gedaan, er was die maandag een berichtje niet goed bij mij aangekomen, waardoor ik 1 aanmelding had gemist. Gelukkig kon dit goed opgelost worden, door deze op vrijdag nog te doen. De vrijdag was het iets bewolkter, dat verschil is in de foto's goed te zien. De kleuren zijn hierdoor net wat anders, maar geeft ook een mooi zacht effect.

Inmiddels is het graan er hier weer af en ligt in mooie pakketjes op het land. Volgend jaar als het graan er weer staat, ga ik kijken of ik dan wederom wat minisessies kan inplannen.
Comments

Minisessies Tulpen

MinisessiesTulpen2016Watermerk

Het is toch nog gelukt om een paar kleine minisessies in de prachtige tulpenvelden te plannen dit jaar. Vanaf januari kreeg ik al berichtjes met deze vraag, maar het was voor mij nog lastig te voorspellen hoe het in april met mijn zwangerschap zou gaan, ook door bekkeninstabiliteit bij de vorige zwangerschap. Dus had ik mijzelf voorgenomen deze sessies op het laatste moment te plannen, ook met wat meer overzicht op wat het weer zou gaan doen. En natuurlijk wanneer de tulpenvelden mooi in bloei zouden staan. Op dezelfde plaats als waar vorig jaar het mooie veld graan stond, stonden dit jaar prachtige paarse tulpen. Een veld dat voor mij goed te bereiken was en toen ook het weer wat meewerkte, heb ik woensdagavond op mijn Facebook-pagina aangekondigd om 3 minisessies te gaan doen. Binnen 15 minuten zaten deze sessies volgepland, dus dat ging behoorlijk snel.

Vrijdags was het prachtig weer, af en toe een zonnetje erbij. Allemaal gezellige kinderen voor de camera. Omdat 1 een verassing moet blijven, staat deze niet in de collage en heb ik hem opgevuld met een foto van mijn eigen meiden, die zaterdag's ook nog even in het tulpenveld hebben gestaan. Het was met mijn bijna 36 weken zwangerschap, gelukkig ook goed te doen. En volgend jaar hoop ik natuurlijk een stuk meer minisessies in te kunnen plannen. Ook dit zal niet ruim van tevoren bekend gemaakt worden, omdat het erg wisselend is wanneer de tulpenvelden op zijn mooist zijn. Het ene jaar is dat 2 weken eerder, maar het kan ook zo een keer 2 weken later zijn. Eind juli ga ik mogelijk nog foto's in het graan maken, dus mocht je dat graag willen, houdt dan rond die tijd mijn Facebook-pagina goed in de gaten.

Liefs Geke
Comments

Jaaroverzicht 2015

2015Logo

2015 is voor mij een prachtig fotografisch jaar geweest!! Het tweede jaar dat ik officieel aan het werk ben als fotograaf. Ik heb heel veel leuke mensen ontmoet, inspirerende workshops gevolgd en mij verder gericht op newbornfotografie. Het was dan ook echt erg moeilijk om een jaaroverzicht in de vorm van een collage te maken, omdat ik hiervoor wel meer dan 100 foto's geselecteerd had. Uiteindelijk is dit het dan geworden. Een vrolijke, kleurrijke combinatie van de newborn- & zwangerschapsfoto's, foto's van de minisessies en wat verjaardagsfoto's die ik gemaakt heb :). Komend jaar zal ook een bijzonder jaar gaan worden, met het derde kindje dat wij in mei verwachten. Om die reden ben ik er natuurlijk wel een tijdje tussenuit. Zolang de zwangerschap het toelaat, wil ik natuurlijk foto's blijven maken. Dus mocht je een fotoshoot willen, neem dan contact met mij op! Iedereen de allerbeste wensen voor 2016!! Liefs Geke
Comments

Minisessies Kerst

KerstMetWatermerk

Nog 1 nachtje slapen en dan is het kerst!! In de loop van november kreeg ik al meerdere vragen of ik nog foto's voor kerstkaartjes ging maken. Door de drukte van afgelopen tijd, was ik het eerst niet van plan. Maar toen er best wat vragen kwamen, heb ik toch besloten op vrijdagmiddag 27 november 4 minisessies in te plannen. Deze zaten ook echt in no-time vol :). Nu had ik wel wat meer tijd tussen de fotosessies ingepland, omdat de wisseling vorig jaar in de studio voor mijn gevoel wat hectisch verliep. Veel mensen komen toch ruim op tijd, buiten was vies weer en echt geschikte wachtruimte heb ik niet tot mijn beschikking hier. Deze keer is het mij een stuk beter bevallen, dus voor volgend jaar houd ik het zeker weer in gedachten!

Het was ook weer hartstikke leuk om te doen, allemaal gezellige kinderen tussen de 0 en de 5 jaar oud, dus allemaal aardig jong. Maar het is gelukkig gelukt om wat leuke plaatjes te maken in de kerst- en wintersfeer. Inmiddels zijn alle kerstkaarten verstuurd en kan ik wat foto's online plaatsen. Iedereen hele fijne kerstdagen toegewenst en de beste wensen alvast voor 2016!! Liefs Geke
Comments

Minisessies Herfst

Herfst2015MetWatermerk

Hier dan de collage met wat foto's van de herfst minisessies begin november. Vorig jaar heb ik deze sessies half oktober gedaan. Door de vermoeidheid aan het begin van mijn zwangerschap is dat dit jaar ook niet gelukt, maar achteraf ben ik daar echt heel erg blij mee. Als je in mijn blog even terugzoekt naar de collage van vorig jaar, dan is het bos nog vele malen groener. Ik denk dat begin november voor de herfstsessies een hele goede keuze geweest is en volgend jaar zeker weer voor herhaling vatbaar!!

De week voor deze sessies was het nog wel even puzzelen met het weer. Oorspronkelijk was het idee om ze op zaterdag 7 november te gaan plannen, maar de voorspellingen voor die dag werden steeds slechter. En voor de zondag bleven de voorspellingen goed, dus besloten ze op zondagochtend 8 november te plannen en wat een geluk hadden we!! Prachtige ochtend met een mooi zonnetje erbij. Hier en daar was het nog wat nat in het bos van alle regen van de afgelopen week, maar met wat kleedjes, vuilniszakken en kistjes was dat voor de foto's geen probleem gelukkig. Uiteindelijk heb ik 4 minisessies achter elkaar gepland, en iedereen heeft het super gedaan :). Zelfs kleine James van 2 maanden oud zag ik hier weer terug, na zijn newbornsessie van begin september! Toen ik na de sessies weer naar huis reed, trok de lucht weer helemaal dicht en is het de rest van de dag mistig geweest. Dit was voor de foto's ook niet verkeerd geweest, maar had wel hele andere foto's als resultaat gehad natuurlijk…

Volgend jaar zeker weer in de herfst het bos in, tot dan allemaal!!
Comments

Minisessies Graan

MinisessiesTarwe2MetWatermerk

Ook dit blogje hadden jullie nog van me tegoed. Inmiddels is de herfst al begonnen en is het alweer twee maandjes geleden, dat ik in het graan korte fotosessies heb gehouden van ongeveer 20 minuten. Het was een prachtige zonnige zomerdag, dus helemaal top weer om zomerse foto's in het graan te maken. s'Middags stonden drie minisessies gepland en s'avonds tijdens het golden hour nog eentje. Dit was voor zwangerschapsfoto's en staat niet in deze collage, maar heb ik eerder wel een foto van online geplaatst. De middag vloog voorbij, voor de minisessies had ik nog een uitgebreidere fotoshoot gepland, die deze eerder dit jaar gewonnen had. De hele middag dus veel kinderen en gezinnen gefotografeerd. Het was weer erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!! Ik ben nu al druk aan het kijken wat een goede dag voor mogelijke Herfst Minisessies zou zijn. Dus houdt mijn website en Facebook pagina goed in de gaten, want ook deze minisessies zaten in no-time vol :).
Comments

Minisessies Tulpen

tulpenmetwatermerk

Inmiddels zijn bijna alle tulpenvelden hier in de Noordoostpolder alweer gekopt. Maar wat was het mooi afgelopen paar weken. Prachtige kleuren!! En natuurlijk een ideale plek om mooie foto’s te maken. Zo is het gelukt om op woensdag 29 april wat minifotoshoots in te plannen. De weersvoorspellingen waren erg wisselend, maar uiteindelijk viel het op de dag zelf gelukkig erg mee. Vooral veel wind, maar het is mooi droog gebleven. Er waren zelfs een paar kindjes helemaal uit Leeuwarden gekomen, om hier in de polder tussen de tulpen op de foto te gaan :). Jammer dat alle tulpen nu alweer weg zijn, maar volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar!!

Ik ben aan het denken om vaker van dit soort mini-fotoshoots te organiseren. Als iemand nog ideeën heeft, hoor ik het graag. Sowieso in de herfst weer een keer het bos in :). Groetjes Geke
Comments

Cake Smash Esmee

EsmeeMetWatermerk

Om een leuke vervolg-fotoshoot aan te kunnen bieden voor de pasgeboren baby’s die ik gefotografeerd heb, heb ik verschillende leuke settings om foto’s te maken voor het eerste verjaardagskaartje. Een van de mogelijkheden is een Cake Smash. De taart is voor deze portfolio fotoshoot beschikbaar gesteld door Hetismooizo in Lemmer. Ondanks dat het wat viezigheid geeft, is het geweldig leuk om zo’n fotoshoot te doen. Het was ook meteen de ultieme test voor de zinken teil die ik hier had staan, behalve wat gespetter rondom, was deze prima waterdicht. Binnenkort volgen er meer foto’s, gemaakt voor de eerste verjaardagskaart. Dan een jongetje met ballonnen in een blauwe setting. Er zijn van allerlei kleurencombinaties mogelijk. Ook heb ik verschillende kleuren tule rokjes voor meisjes en korte spijkerbroekjes met bretels voor de jongens hier liggen. Wil je ook een afspraak maken voor een verjaardags-fotoshoot of Cake Smash, stuur mij dan een berichtje. Voor info over prijzen, zie het tabblad ‘tarieven’. En Esmée, alvast een superleuke eerste verjaardag toegewenst!!
Comments

Birthday Kayden

KaydenMetWatermerk

Alweer ruim een maandje geleden kreeg ik redelijk last-minute een mailtje van Kayden zijn moeder. Of het nog mogelijk was voor zijn verjaardagskaart foto’s te maken. Voor verjaardags- en cake smash-fotoshoots heb ik ook wat verschillende gekleurde achtergrondjes sinds kort. Dus dit was de eerste keer dat ik deze turquoise achtergrond kon gebruiken. Heel leuk in combinatie met een houten vloertje en blauw-bruine ballonnen :).

Kayden deed het super goed, zoals veel bijna twee-jarige jongetjes stormde hij van de ene naar de andere kant en was het nog best lastig om hem voor de achtergrond op de foto te krijgen. Ook vond hij de ballonnen geweldig, die vlogen ook in het rond. Het voordeel was wel, dat ik deze foto’s thuis in het kantoor met daglicht heb gemaakt. Daardoor kun je veel makkelijker meer foto’s knippen en mis je ook minder snel leuke situaties, doordat de flitsers eerst een paar tellen moeten opladen. Kayden’s moeder was ook best verbaasd dat er nog redelijk wat goede foto’s bij zaten. Ook de Cake Smash foto’s van Esmée heb ik laatst op deze manier gemaakt. Wel erg handig dat dat zo kan en het is juist leuk als kinderen wat spontaan op de foto staan. Vorige week heeft Kayden zijn tweede verjaardag gevierd. Dat was vast net zo’n feest als het maken van de foto’s :)..
Comments

Maartje & Wout

MaartjeWoutMetWatermerk

Vorig weekend waren Maartje en Wout bij mij in de studio, neefje en nichtje van elkaar. Voor de verjaardag van oma zouden ze samen op de foto en dat deden ze echt super goed! Maartje vond vanaf het begin het houten sleetje al helemaal super. Ze had hem zelf al ontdekt en kwam er al meer aan lopen. Best zwaar ding, maar dat lukte haar wel. Wout kon nog niet helemaal zelfstandig los zitten, maar met wat hulp van zijn grote nichtje ging dat prima. Ook hebben we nog wat winterse foto’s met jas aan en muts op gemaakt. Ook die waren erg leuk, ik kon moeilijk kiezen, maar uiteindelijk deze foto’s in de collage gedaan. Er staat nog 1 foto bij de losse foto’s, tabblad “Kinderen”. Ik ben benieuwd wat de trotse oma van de foto’s vind :).

Groetjes Geke
Comments

Idske & Dyrtzen

IdskeDyrtzenMetWatermerk

Alweer ruim een maandje geleden heb ik in de studio wat zwangerschapsfoto’s gemaakt voor Idske, stralende zwangere mama. Ze was al redelijk aan het eind van de zwangerschap, volgens mij rond 37 weken. Dyrtzen van bijna anderhalf was ook mee, dus ook even gezellig samen met mama op de foto. De houten slee voor de kerst-fotosessies was ook net binnen. Dus deze kon Dyrtzen ook meteen even uittesten, ze staat zo mooi stralend op de slee :). Inmiddels is haar kleine zusje er en gaat gelukkig alles goed. Geniet van jullie mooie gezinnetje!

Liefs Geke
Comments

Nynke

NynkeMetWatermerk

Hier dan nog een collage van Nynke, het naamgenoot van mijn jongste dochter. Op zondag 2 november zijn we gezellig met z’n allen naar het Rijsterbos geweest en hebben daar ondertussen foto’s gemaakt in de mooie herfstkleuren. Het Rijsterbos is echt een geweldig mooi bos, met veel grote oude bomen. Nynke vond het ook erg leuk allemaal, met blaadjes en stokjes spelen. Inmiddels zijn de kleuren in het bos alweer heel anders, nu gaat het alweer richting de winter. Ook dit kan natuurlijk mooi zijn, heerlijk dik ingepakt in de winterse kleuren. Elk seizoen heeft zijn charme, maar ik kijk eigenlijk alweer uit naar de herfst volgend jaar :)... En Nynke was ook echt een supermodelletje!!
Comments

Mini Herfstsessie Fam Talsma

TalsmaMetWatermerk

Om de foto’s van de herfstsessies compleet te maken, hier dan de laatste die jullie nog tegoed hadden :). En dan toch nog maar even een klein blogje over deze fotoshoot. Het weer in het bos was om 16.30 uur nog steeds geweldig, hoewel de zon wel al wat lager stond, waardoor het pad tussen de bomen al iets donkerder werd dan bij de eerdere fotoshoots. Eerst wat foto’s op het kratje met de ballonnen gemaakt, helemaal top, Julia en Esmee vonden het erg leuk, al echte fotomodelletjes in de dop. Vervolgens het leuke idee om hand-in-hand samen over het bospad te rennen. Dat ging niet helemaal goed, Esmee kon de al wat oudere Julia niet helemaal bijhouden en viel. Vervolgens beide dames van slag, maar gelukkig waren ze na een tijdje van de schrik bekomen en hebben we toch nog veel leuke foto’s kunnen maken. Omdat het een cadeau voor de opa’s en oma’s was, konden de foto’s nog niet eerder online. Inmiddels zijn de fotoalbums en afdrukken op hout gegeven... Deze kunnen ook via mij besteld worden, binnenkort plaats ik hier ook een blogje over online. Veel plezier met jullie foto’s!

Liefs Geke
Comments

Herfst Minisessies

HerfstSessies2014MetWatermerk

Hier dan een kleine greep uit de foto’s gemaakt tijdens de herfst mini-fotoshoots van 17 oktober. Wat hebben we een mazzel gehad met het weer. Helaas was er 1 afmelding die middag, door ziekte, waardoor ik een half uurtje later richting het Kuinderbos vertrokken ben. Onderweg in de auto nog een bui gehad, maar eenmaal in het bos was het gelukkig droog en bleef het ook droog. De zon kwam er zelfs bij, dus beter kon niet. De enige kleine tegenvaller was dat de parkeerplaats bij het bos opnieuw bestraat werd, waardoor het af en toe wat lawaaiig was. Gelukkig zijn de fotosessies allemaal goed geslaagd... De laatste sessie plaats ik later, omdat dit nog een verrassing is voor familie. Ik vond het ook erg leuk om een keer een fotoshoot op deze manier te organiseren, is ook veel praktischer dan voor 4 fotoshoots steeds heen en weer te rijden. Dus al met al zeker voor herhaling vatbaar. Ik denk erover om in het voorjaar iets soortgelijks in de tulpenvelden te organiseren, natuurlijk volgende herfst weer en mogelijk kerst volgend jaar. Zijn daar liefhebbers voor? Of heb je andere leuke ideeën, ik hoor het graag... Groetjes Geke
Comments

Max & Emma

MaxEmmaMetWatermerk

Afgelopen zaterdag waren Max en Emma bij mij in de studio voor wat foto’s voor de eerste verjaardag van Max en natuurlijk ook wat mooie foto’s met zijn grote zus samen. Net voor we gingen beginnen was het wel even schrikken. Helemaal geen onweer gehoord, het regende buiten wel een beetje. Maar ineens een hele harde klap... Alles werkte gelukkig nog, Emma vond het even niet zo leuk, maar gelukkig ging het snel weer goed en hebben we toch nog een hele serie foto’s gemaakt. Hier in de collage een kleine selectie van de foto’s.

Wat een lieve, vrolijke kindjes Wilma!! Heel erg veel plezier met de foto’s en voor in september natuurlijk een hele leuke 1ste verjaardag toegewenst :)..
Comments

Noa & Senna

JansenMetWatermerk

Afgelopen vrijdag waren deze twee mooie meiden met hun ouders bij mij in de studio. Moeder Barbara had de fotoshoot gewonnen bij de verloting van de 200 pagina-likes op Facebook. Het was vrijdag een erg warme dag, in de studio was het nog redelijk koel gelukkig. Ondanks dat, was het erg lastig om ze samen goed op de foto te krijgen. Senna van ruim een jaar is een leuke, ondernemende kleine meid en staat of zit niet zo lang stil. Haar grote zus deed erg goed haar best, om in de buurt van haar kleine zusje te zijn, zodat ze samen op de foto kwamen...

Hierboven een paar foto’s van de fotoshoot.
Comments

Birthday Julia

JuliaMetWatermerk

Alweer een paar weekjes geleden kwam Julia met haar moeder bij mij in de studio, om wat foto’s te maken voor de uitnodiging van haar eerste verjaardag. Haar moeder had voor de foto’s allerlei kleertjes en accessoires meegenomen, wat altijd super leuk en handig is. Het is natuurlijk belangrijk om gezamenlijk een keuze te maken voor iets wat bij haar en haar ouders past. Uiteindelijk toch gekozen voor mooi neutraal met een gehaakt taartje en een glaasje om omhoog te houden :). Later twee ballonnen neergezet om het wat extra feestelijk te maken, dat maakte het helemaal af.

Julia was net een paar dagen niet helemaal fit geweest, maar desondanks heeft ze het super gedaan! De uitnodigingen zijn inmiddels verzonden. Alvast een heel leuk feestje toegewenst natuurlijk :).
Comments

Cake Smash Thijs

ThijsCakesmash copy

Nog een klein last-minute spoedklusje... Want Thijs werd al bijna 1 jaar, de taart stond nog in de vriezer en de uitnodiging voor zijn feestje moest nog gemaakt worden. De afspraak voor de Cakesmash was eerst elders gemaakt, maar omdat Thijs toen ziek was, is deze afspraak niet door gegaan... Gelukkig lukte het nog om iets in te plannen en de uitnodiging op tijd klaar te krijgen.

Na een paar foto’s met een grote opblaas 1 gemaakt te hebben, was het tijd voor de taart. Een mooie chemisch groene taart met bloemetjes. Thijs vond vooral de kaarsjes die er op stonden erg mooi. Met hulp van zijn moeder een paar stukjes geproeft... Thijs vond de taart niet echt lekker, dat is aan de foto’s niet af te zien. Zo’n mooi, blij en stralend gezichtje!
Comments
© 2018 Geke de Groot-Willems Contact